Vooralsnog geen nieuw onderzoek naar fatale woningbrand Gruttostraat Hellevoetsluis

Date:

Deel bericht:

Hellevoetsluis – Het Openbaar Ministerie heeft besloten dat er aan de hand van de aangiften, gedaan door de nabestaanden van het omgekomen echtpaar Lampers, geen nieuwe onderzoek wordt gedaan.

Bij de aangestoken woningbrand in mei 2016 kwamen de 84-jarige Bram en Lucia Lampers om het leven. Er ging veel mis: zo zorgde een kapot alarm in de kazerne ervoor dat de brandweerlieden later werden gewekt. Ook waren er problemen met de waterwinning bij de brand.

- Advertisement -

April 2019 werd bekend dat de nabestaanden aangifte deden. Dit was naar aanleiding van een extern onderzoek die zij instelden naar het incident. Met de aangiften willen de nabestaanden voorkomen dat de gestelde fouten in de toekomst worden voorkomen.

Justitie heeft besloten de aangiften te seponeren. Volgens hen is voldoende gebleken dat het onmogelijk was om het echtpaar te redden, zelfs al waren ze op tijd. Daarnaast is het ook niet mogelijk om de gemeente of veiligheidsregio te vervolgen, vanwege het zogeheten Pikmeer-arrest. Hiermee komt er vooralsnog geen nieuw onderzoek naar het incident.

- Advertisement -

Gerelateerd