Agent gewond na wederom storing in C2000-netwerk

Date:

Deel bericht:

Afgelopen nacht is er wederom een incident geweest, waarbij agenten niet om bijstand konden vragen door een storing in het nieuwe C2000-netwerk. Hierbij raakte een agent lichtgewond.

Het incident speelde zich af in Eindhoven. Agenten hadden een verdachte aangehouden en zat geboeid achterin een politiewagen. Een agent die ook in de auto zat, werd plots aangevallen door de verdachte. Agenten probeerde om bijstand te vragen, maar er kon geen verbinding worden gemaakt via de portofoons.

- Advertisement -

Uiteindelijk wisten de agenten de verdachte zelf onder controle te krijgen, maar is een van hem wel lichtgewond geraakt. De politie heeft aangegeven een onderzoek te zijn gestart om de precieze oorzaak te achterhalen. Waar de verdachte voor werd aangehouden, is niet bekend gemaakt.

Regelmatig storingen met nieuw communicatienetwerk
Het C2000-netwerk is het communicatiemiddel van de hulpdiensten. Eind januari is het nieuwe systeem in werking getreden, maar sindsdien zijn er tal van problemen. Al eerder is het voorgekomen dat agenten bij nood geen contact konden krijgen met collega’s. Een aantal moest uiteindelijk zelf 112 te bellen om pas contact te kunnen krijgen.


Lees ook: Storingen in nieuw communicatiesysteem brengt hulpverleners en hulpverlening in gevaar


Zowel agenten op straat als de politievakbond hebben hun zorgen geuit over de aanhoudende problemen. Volgens hen dreigen hulpverleners en hulpverlening naar burgers in gevaar te komen. Ook vanuit de eenheid Oost-Brabant wordt er na dit incident op aangedrongen dat de problemen snel en adequaat worden verholpen, zodat de veiligheid van de agenten en van burgers beter worden gewaarborgd.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Automobilist onder invloed rijdt ruim 200 km/u over snelweg

Regio - Op de snelweg A16 heeft de politie het rijbewijs van een Franse bestuurder ingenomen. Hij reed...

Mogelijk gewapende man dringt basisschool binnen in Oisterwijk

Oisterwijk - In Oisterwijk (Noord-Brabant) is dinsdagochtend 14 november een mogelijk gewapende man een basisschool binnengedrongen. De kinderen...

Vier uithalers opgepakt, één zwaargewonde

Ritthem - Agenten hebben in samenwerking met de Douane en Koninklijke Marechaussee in de nacht van dinsdag 7...

Vrouw (27) overleden na ongeluk met vrachtwagen Biezenmortel

Oisterwijk - Een 27-jarige vrouw is afgelopen nacht om het leven gekomen in Biezenmortel (Gemeente Oisterwijk). De vrouw...