dinsdag, augustus 3, 2021
12.2 C
Rotterdam
dinsdag 3 augustus 2021
AdvertorialUren in de file op de A2, carpoolen is...

Uren in de file op de A2, carpoolen is noodzaak!

-

Uren in de file op de A2, carpoolen is noodzaak!

Dit betreft een gesponsord artikel

 

- Advertisement -

Elke werkdag loopt het vast op de A2 van Zaltbommel naar Den Bosch en vice versa. Files, de meeste automobilisten uit Zuid-Holland weten niet beter. Het wordt steeds drukker op de Nederlandse snelwegen en vooral in de Randstad eist dit zijn tol. Automobilisten klagen over de vertraging die zij iedere werkdag oplopen. De Rijkswaterstaat van Zuid-Nederland heeft nog weinig oplossingen om het fileleed te verzachten.

 De files op de A2 worden voornamelijk veroorzaakt door pechgevallen. Ongevallen komen op een goede tweede plek. Opvallend genoeg worden de meeste files dus niet direct veroorzaakt door de toenemende drukte op de Nederlandse wegen, maar eerder door pure pech. Iets wat volgens de Rijkswaterstaat dan ook niet te voorkomen is. Natuurlijk speelt ook de toenemende drukte wel een grote rol, want hierdoor kunnen verkeersinfarcten bij ongevallen eenvoudiger optreden. “We staan met de rug tegen de muur. Er is weinig wat wij als Rijkswaterstaat nog voor de filerijders kunnen betekenen”, aldus Hans Vermeijden van wegbeheerder Rijkswaterstaat Zuid-Holland. De oplossing ligt meer voor de hand dan men denkt. Carpoolen en een positievere kijk op het openbaar vervoer zouden kunnen helpen. Die verantwoordelijkheid ligt echter bij de automobilisten zelf.

Carpoolen

Carpoolen levert niet alleen milieuwinst op, maar kan ook de drukte op de Nederlandse wegen terug dringen. Als in alle auto’s die momenteel in de spits rijden 4 mensen zaten, zouden er in de spits 70% minder auto’s rijden. Dit blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal. Hier valt dan ook veel winst te behalen voor de toenemende drukte op de A2.

Bij carpoolen rijden meerdere mensen in één auto naar het werk. Carpoolers kunnen elkaar vinden door speciale kanalen online te gebruiken. Op basis van de persoonlijke gegevens kunnen er matches gemaakt worden. Dit geeft grote voordelen voor de drukte op de Nederlandse wegen.

Helaas blijkt carpoolen in de praktijk niet altijd even eenvoudig te regelen te zijn. Om te carpoolen moeten de carpoolers immers wel over dezelfde werktijden beschikken. Veel Nederlanders werken tegenwoordig deeltijd of hebben wisselende uren, waardoor het moeilijker is om afspraken te maken. Wanneer carpoolen niet mogelijk is, kan reizen met het Openbaar Vervoer een goede tweede optie zijn. Bovendien ervaart men dan ook minder stress om op tijd op het werk te verschijnen, omdat ze de files uit de weg gaan. Daarnaast zal, als meer mensen voor het OV kiezen, de drukte op de A2 afnemen. Dit is, totdat er eventueel meer asfalt geplaatst kan worden, op dit moment de beste oplossing.

Autoverzekering bij carpoolen

Carpoolen levert naast milieuwinst ook een flinke kostenbesparing op. Hoge kosten voor brandstof, parkeren of de autoverzekering kunnen immers gedeeld worden. Houd wel rekening met het feit dat enkel een autoverzekering niet genoeg kan zijn tijdens het carpoolen. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen zijn passagiers gewoon meeverzekerd. Wanneer het echter om betalende inzittenden gaat, kan een extra inzittendenverzekering vereist zijn. Daarom dient men eerst contact op te nemen met de verzekeraar, zodat ze veilig de weg op kunnen gaan. Dit is ook direct een goed moment om een goedkope autoverzekering te vinden. Met behulp van handige online vergelijkingstools vindt men eenvoudig en snel de juiste autoverzekering als carpooler.

 


Gesponsord
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van Nieuws op Beeld en kan links bevatten die doorverwijzen naar een andere website.


 

Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Laatste nieuws

Rutte: kleine eendaagse buitenfestivals kunnen toch doorgang vinden

Maandagmiddag 2 augustus hield Mark Rutte een persconferentie omtrent festivals. Hierin werd aangekondigd dat kleine eendaagse buitenfestivals onder strikte...

Schietpartij blijkt spelende jongetjes met luchtbuks van papa Kanaalweg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - De hulpdiensten rukten maandagmiddag uit voor een schietpartij op de Kanaalweg in Capelle aan...

Twee auto’s verwoest door nachtelijke brand in Vlaardingen

Vlaardingen - In de vroege uurtjes van maandag 2 augustus zijn twee auto's compleet verwoest door brand. De politie...

Twee tieners aangehouden in Dordrecht na achtervolging in gestolen auto

Dordrecht - Twee mannen van 17 en 19 jaar uit Dordrecht zijn op zondag 1 augustus in hun eigen...
- Advertisement -

Agenten lossen waarschuwingsschoten in Roel Langerakpark

Rotterdam - De politie heeft in de vroege ochtend van zondag 1 augustus meerdere waarschuwingsschoten gelost na een vermeend...

Vrouw gewond na vechtpartij De Vallei Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Een vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag buiten westen geraakt nadat...

Must read

Bewoner zwaargewond na explosie in woning Schaarweide Rotterdam

Rotterdam - Bij een brand in een woning aan...

Voertuig in brand Coen Moulijnweg Rotterdam

Rotterdam - De politie en brandweer hebben net dinsdagmorgen...