vrijdag, mei 14, 2021
10.5 C
Rotterdam
vrijdag 14 mei 2021
Advertorial Uren in de file op de A2, carpoolen is...

Uren in de file op de A2, carpoolen is noodzaak!

-

Uren in de file op de A2, carpoolen is noodzaak!

- Advertisement -
- Advertisement -

Elke werkdag loopt het vast op de A2 van Zaltbommel naar Den Bosch en vice versa. Files, de meeste automobilisten uit Zuid-Holland weten niet beter. Het wordt steeds drukker op de Nederlandse snelwegen en vooral in de Randstad eist dit zijn tol. Automobilisten klagen over de vertraging die zij iedere werkdag oplopen. De Rijkswaterstaat van Zuid-Nederland heeft nog weinig oplossingen om het fileleed te verzachten.

 De files op de A2 worden voornamelijk veroorzaakt door pechgevallen. Ongevallen komen op een goede tweede plek. Opvallend genoeg worden de meeste files dus niet direct veroorzaakt door de toenemende drukte op de Nederlandse wegen, maar eerder door pure pech. Iets wat volgens de Rijkswaterstaat dan ook niet te voorkomen is. Natuurlijk speelt ook de toenemende drukte wel een grote rol, want hierdoor kunnen verkeersinfarcten bij ongevallen eenvoudiger optreden. “We staan met de rug tegen de muur. Er is weinig wat wij als Rijkswaterstaat nog voor de filerijders kunnen betekenen”, aldus Hans Vermeijden van wegbeheerder Rijkswaterstaat Zuid-Holland. De oplossing ligt meer voor de hand dan men denkt. Carpoolen en een positievere kijk op het openbaar vervoer zouden kunnen helpen. Die verantwoordelijkheid ligt echter bij de automobilisten zelf.

Carpoolen

Carpoolen levert niet alleen milieuwinst op, maar kan ook de drukte op de Nederlandse wegen terug dringen. Als in alle auto’s die momenteel in de spits rijden 4 mensen zaten, zouden er in de spits 70% minder auto’s rijden. Dit blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal. Hier valt dan ook veel winst te behalen voor de toenemende drukte op de A2.

Bij carpoolen rijden meerdere mensen in één auto naar het werk. Carpoolers kunnen elkaar vinden door speciale kanalen online te gebruiken. Op basis van de persoonlijke gegevens kunnen er matches gemaakt worden. Dit geeft grote voordelen voor de drukte op de Nederlandse wegen.

Helaas blijkt carpoolen in de praktijk niet altijd even eenvoudig te regelen te zijn. Om te carpoolen moeten de carpoolers immers wel over dezelfde werktijden beschikken. Veel Nederlanders werken tegenwoordig deeltijd of hebben wisselende uren, waardoor het moeilijker is om afspraken te maken. Wanneer carpoolen niet mogelijk is, kan reizen met het Openbaar Vervoer een goede tweede optie zijn. Bovendien ervaart men dan ook minder stress om op tijd op het werk te verschijnen, omdat ze de files uit de weg gaan. Daarnaast zal, als meer mensen voor het OV kiezen, de drukte op de A2 afnemen. Dit is, totdat er eventueel meer asfalt geplaatst kan worden, op dit moment de beste oplossing.

Autoverzekering bij carpoolen

Carpoolen levert naast milieuwinst ook een flinke kostenbesparing op. Hoge kosten voor brandstof, parkeren of de autoverzekering kunnen immers gedeeld worden. Houd wel rekening met het feit dat enkel een autoverzekering niet genoeg kan zijn tijdens het carpoolen. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen zijn passagiers gewoon meeverzekerd. Wanneer het echter om betalende inzittenden gaat, kan een extra inzittendenverzekering vereist zijn. Daarom dient men eerst contact op te nemen met de verzekeraar, zodat ze veilig de weg op kunnen gaan. Dit is ook direct een goed moment om een goedkope autoverzekering te vinden. Met behulp van handige online vergelijkingstools vindt men eenvoudig en snel de juiste autoverzekering als carpooler.

 

Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Laatste nieuws

Brand verwoest woning Groenlust Gouda

Gouda - Een flinke brand die begon in een slaapkamer van een woning aan het Groenlust in Gouda heeft...

Gewonde man zwaait met mes Zweedsestraat Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft donderdagavond op de Zweedsestraat in Rotterdam een man aangehouden. De man liep op straat...

Auto net niet te water Oudelandselaan Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs - Een automobilist is donderdagmiddag door een nog onbekende oorzaak van de weg geraakt. Het ongeluk...

Drie gewonden nadat auto parkeerplaats op vliegt Aveling Hoogvliet

Hoogvliet - Bij een éénzijdig ongeval op de Aveling in Hoogvliet zijn donderdagmiddag drie personen gewond geraakt. Door vermoedelijk...
- Advertisement -

Paard met wagen te water Bergweg-Zuid Bergschenhoek

Bergschenhoek - Op de Bergweg-Zuid is donderdagmorgen een paard met wagen te water geraakt. Het incident gebeurde ter hoogte...

Politiehelikopter ingezet om te zoeken naar motorscooter in Capelle-Schollevaar

Capelle aan den IJssel - De politie is een grote zoektocht gestart naar een motorscooter die vermoedelijk met een...

Must read

Coenecoopbrug kampt wederom met een storing N207 Waddinxveen

Waddinxveen - Woensdagmiddag 27 juni is de Coenecoopbrug...

Zoetermeerse club Cobra twee weken dicht op last van burgemeester

Zoetermeer - Burgemeester Aptroot heeft besloten uitgaansgelegenheid club Cobra...