3.9 C
Rotterdam
donderdag 4 maart 2021
Advertorial Bang voor de tandarts?

Bang voor de tandarts? [ADV]

-

Bang voor de tandarts? [ADV]

- Advertisement -
- Advertisement -

Een goed gebit is ontzettend belangrijk. Dit begint natuurlijk allemaal bij het regelmatig poetsen van jouw tanden. Ook een controle bij de tandarts draagt hieraan bij. De tandarts is echter niet ieders vriend. Ben je ook bang voor de tandarts? Dat is echt niet iets om je voor te schamen. Een kwart van de Nederlandse bevolking is namelijk bang voor de tandarts. Er zijn zelfs enkele honderdduizenden Nederlanders die zo bang zijn voor de tandarts dat zij er helemaal niet heen durven.

Waar komt de angst vandaan?
Veel Nederlanders zijn bang voor de tandarts door de verhalen van vroeger. Jaren geleden gingen tandartsen vaak behoorlijk hardhandig te werk. Dit was niet altijd even goed voor het gebit. Deze verhalen zijn van generatie op generatie overgegaan. De angst voor de tandarts is bij een groot deel van onze landgenoten dus eigenlijk gewoon aangepraat. Het kan echter ook zo zijn dat de angst is ontstaan als gevolg van eigen ervaringen bij de tandarts.

Overwin jouw angst
Heb je angst voor de tandarts, maar wil je jouw gebit niet verwaarlozen? Dan is het zaak de angst voor de tandarts te overwinnen. Dit begint allemaal met het opbouwen van een vertrouwensband met de tandarts. Hij heeft tandheelkunde gestudeerd en weet dus hoe een gebit in elkaar zit. Hierdoor moet je vertrouwen hebben in hetgeen hij met jouw gebit doet. Het kan helpen om met de tandarts in gesprek te gaan over jouw angst. Tandartsen weten dat veel mensen angstig zijn voor een tandartsbezoek. Zij weten hoe zij hiermee om moeten gaan, waardoor jouw angst ongetwijfeld afneemt.

Bezoek een speciale angsttandarts
De angst voor de tandarts kan zowel bij volwassen als kinderen aanwezig zijn. Het is echter wel belangrijk dat de tandarts jouw gebit regelmatig controleert. Om over jouw angst heen te komen  kun je ook een speciale angsttandarts bezoeken. Bij deze tandarts in Rijswijk kun je bij deze speciale tandarts terecht. Zo’n tandarts helpt jou stap voor stap over je angst heen en zorgt ervoor dat je uiteindelijk zelfs met plezier naar de tandarts gaat!

Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Laatste nieuws

Hardleerse Rotterdammer raakt auto kwijt na rijden zonder rijbewijs

Nieuwveen - De politie heeft in een 21-jarige Rotterdammer staande gehouden in Nieuwveen nadat hij voor de vijfde keer...

Milieudienst DCMR : Het kan vanavond flink stinken rondom de Havens van Rotterdam

Rotterdam - Steeds meer inwoners van Rotterdam E.O bellen met de milieudienst DCMR dat het behoorlijk stinkt buiten. Bij...

Lichtgewonde na ongeval tussen meerdere auto’s A15 Rotterdam

Rotterdam - Bij een ongeluk op de A15 zijn woensdagmiddag rond 17.28 meerdere auto's betrokken geraakt bij een aanrijding....

Kleine brand in schuur van Ostadelaan Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - De brandweer is woensdagmiddag rond 17.45 uur uitgerukt voor een brand in een schuur...
- Advertisement -

Twee personen ademen rook in bij brand Sinclair Lewisplaats Rotterdam

Rotterdam - Twee personen hebben door een kleine brand in een woning aan de Sinclair Lewisplaats in Rotterdam Ommoord...

Hennepkwekerij, vier handgranaten en vuurwapen in woning Stenen-Bogerd Hendrik-Ido-Ambacht

Hendrik-Ido-Ambacht - De politie heeft dinsdag aan het einde van de middag in een woning aan de Stenen-Bogerd in...

Must read

Getuigenoproep na verwijderen van twee voorportieren Suezkade Den Haag

Den Haag - In de nacht van maandag op...

Gewonde na ongeval snorscooter en RET lijnbus Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagavond 9 augustus omstreeks 19:51 uur zijn...