woensdag, mei 12, 2021
10.2 C
Rotterdam
woensdag 12 mei 2021
Advertorial Bang voor de tandarts?

Bang voor de tandarts? [ADV]

-

Bang voor de tandarts? [ADV]

- Advertisement -
- Advertisement -

Een goed gebit is ontzettend belangrijk. Dit begint natuurlijk allemaal bij het regelmatig poetsen van jouw tanden. Ook een controle bij de tandarts draagt hieraan bij. De tandarts is echter niet ieders vriend. Ben je ook bang voor de tandarts? Dat is echt niet iets om je voor te schamen. Een kwart van de Nederlandse bevolking is namelijk bang voor de tandarts. Er zijn zelfs enkele honderdduizenden Nederlanders die zo bang zijn voor de tandarts dat zij er helemaal niet heen durven.

Waar komt de angst vandaan?
Veel Nederlanders zijn bang voor de tandarts door de verhalen van vroeger. Jaren geleden gingen tandartsen vaak behoorlijk hardhandig te werk. Dit was niet altijd even goed voor het gebit. Deze verhalen zijn van generatie op generatie overgegaan. De angst voor de tandarts is bij een groot deel van onze landgenoten dus eigenlijk gewoon aangepraat. Het kan echter ook zo zijn dat de angst is ontstaan als gevolg van eigen ervaringen bij de tandarts.

Overwin jouw angst
Heb je angst voor de tandarts, maar wil je jouw gebit niet verwaarlozen? Dan is het zaak de angst voor de tandarts te overwinnen. Dit begint allemaal met het opbouwen van een vertrouwensband met de tandarts. Hij heeft tandheelkunde gestudeerd en weet dus hoe een gebit in elkaar zit. Hierdoor moet je vertrouwen hebben in hetgeen hij met jouw gebit doet. Het kan helpen om met de tandarts in gesprek te gaan over jouw angst. Tandartsen weten dat veel mensen angstig zijn voor een tandartsbezoek. Zij weten hoe zij hiermee om moeten gaan, waardoor jouw angst ongetwijfeld afneemt.

Bezoek een speciale angsttandarts
De angst voor de tandarts kan zowel bij volwassen als kinderen aanwezig zijn. Het is echter wel belangrijk dat de tandarts jouw gebit regelmatig controleert. Om over jouw angst heen te komen  kun je ook een speciale angsttandarts bezoeken. Bij deze tandarts in Rijswijk kun je bij deze speciale tandarts terecht. Zo’n tandarts helpt jou stap voor stap over je angst heen en zorgt ervoor dat je uiteindelijk zelfs met plezier naar de tandarts gaat!

Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Laatste nieuws

Politie lost schot op banden bij aanhouding dronken automobilist in Vlaardingen

Vlaardingen - De politie heeft dinsdagavond een stomdronken 38-jarige Vlaardinger aangehouden. De politie heeft daarvoor onder andere een band...

Kinderen lopen oog en handletsel op na spelen met vuurwerk Afrikaanderplein Rotterdam

Rotterdam - Bij een incident met vuurwerk hebben dinsdagavond drie kinderen letsel opgelopen. De kinderen waren met het vuurwerk...

Samenvatting persconferentie dinsdag 11 mei: Versoepelingen aangekondigd met ‘pauzeknop’

Dinsdag 11 mei werd op 19.00 uur gaven Mark Rutte en Hugo de Jonge wederom een persconferentie over de...

Brandweer schiet vastgereden ambulance te hulp in Schollebos

Capelle a/d IJssel - In het Capelse Schollebos reed een ambulance zich vast in het natte gras. Omstanders en...
- Advertisement -

Grote brand in bedrijfspand Raasheerenhoek Zuidland

Zuidland - In een bedrijfspand aan de Raadsheerenhoek in Zuidland is maandagmiddag brand uitgebroken. Uit het pand kwam korte...

Explosie verwoest woningen Westerstraat Sassenheim

Sassenheim - Bij een zware explosie in een portiekwoning in  de Westerstraat in Sassenheim is maandagmiddag gigantische schade ontstaan....

Must read

Zwaargewonde na uitslaande brand in woning Jupiterhof Oude-Tonge

Oude-Tonge - Bij een uitslaande brand in een...

Politie vindt lijk in woning Opaalstraat Leiden

Leiden - De politie heeft woensdagavond een stoffelijk overschot...