Bang voor de tandarts? [ADV]

Date:

Deel bericht:

Een goed gebit is ontzettend belangrijk. Dit begint natuurlijk allemaal bij het regelmatig poetsen van jouw tanden. Ook een controle bij de tandarts draagt hieraan bij. De tandarts is echter niet ieders vriend. Ben je ook bang voor de tandarts? Dat is echt niet iets om je voor te schamen. Een kwart van de Nederlandse bevolking is namelijk bang voor de tandarts. Er zijn zelfs enkele honderdduizenden Nederlanders die zo bang zijn voor de tandarts dat zij er helemaal niet heen durven.

Waar komt de angst vandaan?
Veel Nederlanders zijn bang voor de tandarts door de verhalen van vroeger. Jaren geleden gingen tandartsen vaak behoorlijk hardhandig te werk. Dit was niet altijd even goed voor het gebit. Deze verhalen zijn van generatie op generatie overgegaan. De angst voor de tandarts is bij een groot deel van onze landgenoten dus eigenlijk gewoon aangepraat. Het kan echter ook zo zijn dat de angst is ontstaan als gevolg van eigen ervaringen bij de tandarts.

- Advertisement -

Overwin jouw angst
Heb je angst voor de tandarts, maar wil je jouw gebit niet verwaarlozen? Dan is het zaak de angst voor de tandarts te overwinnen. Dit begint allemaal met het opbouwen van een vertrouwensband met de tandarts. Hij heeft tandheelkunde gestudeerd en weet dus hoe een gebit in elkaar zit. Hierdoor moet je vertrouwen hebben in hetgeen hij met jouw gebit doet. Het kan helpen om met de tandarts in gesprek te gaan over jouw angst. Tandartsen weten dat veel mensen angstig zijn voor een tandartsbezoek. Zij weten hoe zij hiermee om moeten gaan, waardoor jouw angst ongetwijfeld afneemt.

Bezoek een speciale angsttandarts
De angst voor de tandarts kan zowel bij volwassen als kinderen aanwezig zijn. Het is echter wel belangrijk dat de tandarts jouw gebit regelmatig controleert. Om over jouw angst heen te komen  kun je ook een speciale angsttandarts bezoeken. Bij deze tandarts in Rijswijk kun je bij deze speciale tandarts terecht. Zo’n tandarts helpt jou stap voor stap over je angst heen en zorgt ervoor dat je uiteindelijk zelfs met plezier naar de tandarts gaat!

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

De risico’s van het vak van strafrechtadvocaat

Een strafrechtadvocaat kiest niet voor het makkelijkste beroep. De jurist krijgt altijd te maken met mensen die worden...

4 redenen waarom bergwandelen steeds populairder wordt onder de jongeren

In de afgelopen jaren is bergwandelen steeds populairder geworden onder jong en oud. Het is interessant om te...

Hoe lang gaan kunstplanten mee?

Kunstplanten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Ze brengen groen in huis zonder dat...

Do’s en don’ts voor de Rotterdamse ondernemer

Als ondernemer in Rotterdam of in de omgeving van deze grote stad wil je natuurlijk dat jouw bedrijf...