Een driewieler of een brommobiel? [ADV]

Date:

Deel bericht:

De meeste Nederlanders die op zoek zijn naar een nieuw vervoermiddel kiezen uiteindelijk voor een auto. We zien echter dat de driewieler en brommobiel de laatste jaren in opkomst zijn. In steden zagen we deze voertuigen al een tijdje aan populariteit winnen. Ook in de rest van Nederland vliegen driewielers en brommobielen echter als warme broodjes over de toonbank. Lijkt het jou ook wel wat om je met zo’n voertuig voort te bewegen in het verkeer? Dan kun je tegenwoordig op talloze plekken terecht om een nieuwe brommobiel of driewieler te kopen.

Waarom een driewieler of brommobiel?
Om op een driewieler of in een brommobiel te mogen rijden, hoef je geen 18 jaar te zijn. Nee, want iedere Nederlander vanaf 16 jaar met een AM-rijbewijs mag deze voertuigen besturen. Zo’n AM-rijbewijs ken je waarschijnlijk beter als een scooter- en brommerrijbewijs. Ben je reeds in het bezig van dit papiertje? Dan mag je dus op een driewieler of in een brommobiel rijden.

Veilig deelnemen aan het verkeer
Met een driewieler en een brommobiel kun je veiliger deelnemen aan het verkeer dan met een auto. Waarom? Omdat de maximumsnelheid van deze voertuigen 45 km/u bedraagt. Je mag er dus niet mee op een autoweg rijden, waardoor de kans op ernstige ongelukken al een stuk kleiner is. Daarbij komt dat het voertuig altijd in balans is door de aanwezigheid van drie wielen. Met een driewieler of brommobiel hoef je dus niet langer bang te zijn om te vallen. Je kunt dus veilig deelnemen aan het verkeer met deze voertuigen.

Kopen of toch leasen?
Ben je enthousiast? Dan wil je waarschijnlijk een driewieler of brommobiel hebben. Voor de nieuwste modellen betaal je toch al snel een paar duizend euro. Heb je dit momenteel niet op jouw rekening staan? Dan schuif je de aankoop mogelijk op de lange baan. Zonde, want dit hoeft niet. Nee, je kunt namelijk een driewieler leasen in plaats van kopen. Je betaalt in dat geval iedere maand een vastgesteld bedrag voor gebruik van het voertuig. Op deze manier is het ook voor mensen met weinig (spaar)geld mogelijk op een driewieler of in een brommobiel te rijden.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

4 redenen waarom bergwandelen steeds populairder wordt onder de jongeren

In de afgelopen jaren is bergwandelen steeds populairder geworden onder jong en oud. Het is interessant om te...

Hoe lang gaan kunstplanten mee?

Kunstplanten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Ze brengen groen in huis zonder dat...

Do’s en don’ts voor de Rotterdamse ondernemer

Als ondernemer in Rotterdam of in de omgeving van deze grote stad wil je natuurlijk dat jouw bedrijf...

Een tas vol mogelijkheden: geschenken die echt impact maken

Met de overvloed aan keuzes is het vinden van een relatiegeschenk gemakkelijker geworden voor bedrijven. Maar hoe vindt...