Amsterdammer (22) aangehouden voor reeks geweldsincidenten in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Het arrestatieteam heeft gisteren in Deventer een 22-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man is verdachte in het onderzoek naar de reeks geweldsincidenten van afgelopen weken in Rotterdam-West en Rotterdam-Oost.

Het team grootschalige opsporing (TGO) dat onderzoek doet naar de reeks incidenten kwam de verdachte op het spoor met behulp van onder andere forensisch onderzoek. De man zitten vast en wordt gehoord. Omdat hij in beperkingen zit, mag hij momenteel alleen contact hebben met zijn advocaat.

- Advertisement -

Aangehouden verdachten
Eerder deze week vond er een explosie plaats in de Jagthuisstraat. De twee verdachten die kort hierna zijn aangehouden, zitten nog vast. Zij zijn woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die de voorlopige hechtenis met veertien dagen heeft verlengd.

Het onderzoek naar de vijf schietincidenten, de explosie in de Jagthuisstraat en het plaatsen van het explosief bij de toko in de Frits Ruysstraat gaat na de drie aanhoudingen volop verder.

Maatregelen politie
In de omgeving van de Jagthuisstraat zijn camera’s geplaatst en ook op andere locaties heeft de politie vanwege de veiligheid zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen genomen.

De politie komt graag in contact met de personen op wie deze aanslagen vermoedelijk zijn gericht. Ook als u informatie heeft over de achtergronden van deze beschietingen en explosie, heeft u iets gezien of gehoord, neem dan contact op met de politie. U kunt vertrouwelijk uw informatie delen met het Team Criminele Inlichtingen op 079 – 345 89 99. U kunt ook bellen met 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of de website.


Beeld: Bij een explosie aan de Jagthuisstraat liep een woning forse schade op (Fotografie: Jeffrey Jacobs)

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...