zondag, december 5, 2021
5.4 C
Rotterdam
zondag 5 december 2021

Politie weert demonstranten van Malieveld en verricht tientallen aanhoudingen

- advertentie -

Den Haag – Ondanks het verbod van de demonstratie van Virus Waanzin besloten er toch mensen naar het Malieveld te komen om te demonstreren. Door middel van een noodbevel van waarnemend burgemeester Remkes werden deze geweerd. De politie moest wederom optreden en arresteerde tientallen mensen.

Zondag 21 juni liep het in Den Haag al uit de hand toen er enkele duizenden mensen op de verboden demonstratie afkwamen. Een relatief kleine groep zocht toen de confrontatie met de politie, waardoor het uitliep op ongeregeldheden. De politie verrichtte toen ruim vierhonderd arrestaties.

Een week later wilde Virus Waanzin wederom een demonstratie houden op het Malieveld, maar ook deze werd opnieuw verboden door de burgemeester en ook door de rechter tijdens het kort geding.

Noodbevel
Met de onrust van vorig weekend in het achterhoofd en met ‘duidelijke signalen van wanorderlijkheden’ gaf de burgemeester een noodbevel af, waarbij mensen woonachtig in Den Haag weg moesten blijven bij het Malieveld en mensen van buiten Den Haag moesten uit de stad blijven. De politie heeft de hele dag mensen van het Malieveld weggestuurd.

De groep die kwam om te demonstreren, is meermaals gewaarschuwd om te vertrekken. De ME heeft op diverse locaties op linies gestaan en mensen gevorderd weg te gaan. Emoties liepen af en toe hoog op, maar tot harde confrontaties kwam het niet. Wel heeft de politie bij elkaar 37 aanhoudingen verricht. Dit waren voornamelijk mensen die de vorderingen niet opvolgden. De gemeente zegt dat de situatie ‘beheersbaar’ is gebleven.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,113VolgersVolg
- advertentie -