dinsdag, november 30, 2021
9.5 C
Rotterdam
dinsdag 30 november 2021

Jarenlange celstraffen voor moord op 32-jarige Dairon in 2018 in Rotterdam-Zuid

- advertentie -

Rotterdam – Vrijdag 17 juli hebben twee mannen langdurige celstraffen opgelegd gekregen door de rechtbank na de dodelijke schietpartij op de 32-jarige Rotterdammer Dairon Alberto en de beschieting van meerdere omstanders in 2018.

Rond 21.20 uur op 28 oktober 2018 werd de wijk Katendrecht in Rotterdam-Zuid opgeschrikt door een ware kogelregen. De politie kreeg uit meerdere locaties meldingen dat er geschoten was in de wijk. Tussen geparkeerde auto’s aan de Rechthuislaan troffen agenten de zwaargewonde Dairon aan die kort daarop aan zijn verwondingen overleed.

28 kogels vlogen in de ronde en raakten naast het slachtoffer ook een café en meerdere auto’s. Andere omstanders werden ternauwernood gemist. Na het incident vluchtten twee personen op een scooter, die even later al brandend in de buurt werd teruggevonden. De schrik in de wijk zat er goed in en de politie nam het incident ook hoog op. Een diepgaand onderzoek volgde.

Van de schietpartij waren beelden en de twee verdachten waren daarop te zien. De beelden werden getoond in opsporingsprogramma’s en er werd een beloning uitgeloofd voor de gouden tip. Dit leidde tot de aanhouding van een 24-jarige Rotterdammer die werd aangehouden in Limburg. Het verdere onderzoek leidde ook naar een tweede verdachte.

Moord en poging tot moord bewezen
De rechtbank acht de moord op de 32-jarige man bewezen en ook de poging tot moord op de omstanders. Er wordt uitgegaan van een vooropgezet en doordacht plan om op een groep personen te schieten. De schutter wordt dit als pleger aangerekend. De tweede man, de bestuurder van een scooter, als medeplichtige, omdat hij niet bij het schieten zelf betrokken was.

De rechtbank houdt de verdachten verantwoordelijk voor het koelbloedig op straat doodschieten van het slachtoffer. Er is met een (semi) automatisch vuurwapen op een groep mensen geschoten. Ter plaatse werden 28 hulzen aangetroffen. “Er is onherstelbaar leed bij de nabestaanden veroorzaakt. Dit leed is des te meer ondraaglijk omdat de reden van het schietincident niet is opgehelderd. De verdachten hebben daar niet over verklaard.”, voegt justitie toe.

De schutter wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 jaren met aftrek van voorarrest en de medeplichtige scooterbestuurder tot een gevangenisstraf van 15 jaren met aftrek van voorarrest. De officier van justitie eiste gevangenisstraffen van respectievelijk 25 jaren voor de schutter en 20 jaren voor de scooterbestuurder.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,109VolgersVolg
- advertentie -