woensdag, oktober 28, 2020

Zes nieuwe aanhoudingen na ongeregeldheden bij demonstratie op Malieveld

Den Haag, Delft, Rijswijk, Gouda – De afgelopen dagen hield de politie in totaal zes mannen aan die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de ongeregeldheden die zondag 21 juni plaatsvonden tijdens de verboden demonstratie op het Malieveld. Het totaal aantal aanhoudingen komt daarmee op 22. Daarnaast onderzoekt de politie strafbare uitingen die op social media richting een busmaatschappij zijn gedaan.

Op de bewuste zondag kwamen honderden mensen af op een verboden demonstratie op het Malieveld in Den Haag. De Burgemeester gaf uiteindelijk toestemming voor een korte manifestatie. Een groep van zo’n honderd relschoppers voegden zich bij de groep en kwam later slaags met de politie. Op verschillende locaties waren er enige tijd wat ongeregeldheden, waarna de burgemeester uiteindelijk de gehele demonstratie beëindigde. Hierbij werden ook honderden vreedzame demonstranten opgepakt die, ondanks meerdere vorderingen van de politie, het Malieveld niet verlieten.

Onderzoek naar relschoppers
Het overgrote deel van de demonstranten werden diezelfde avond weer vrijgelaten met een bekeuring voor het overtreden van de wet openbare manifestaties. De politie startte tegelijk een onderzoek naar de ongeregeldheden en de daarbij betrokken personen.

Elf personen werden op de dag zelf al aangehouden voor openlijke geweldpleging. Later die week werd nog een man voor hetzelfde feit aangehouden. Op dinsdag 14 juli en woensdag 15 juli werden nog eens vier verdachten aangehouden.

Tips na tonen beelden
Als onderdeel van het onderzoek toonde de politie op dinsdag 14 juli beelden van negen, toen nog onbekende, verdachten in de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Team West. Tips die hierop volgden, leidden tot de identiteit van zes verdachten. Vier van hen zijn aangehouden, de overige twee verwacht de politie snel te kunnen arresteren. Het gaat om twee mannen uit Den Haag van 33 en 22 jaar, twee mannen uit Delft (31 en 29), een 48-jarige man uit Rijswijk en een 39-jarige man uit Gouda.

Het merendeel van de verdachten zijn alweer heengezonden, maar blijven wel verdachte in het onderzoek. Eén persoon zou nog vastzitten. De politie probeert daarnaast nog de identiteit van drie andere verdachten vast te stellen.

Strafrechtelijk onderzoek gestart naar dreigementen naar busmaatschappij
Het rechercheteam is ook een onderzoek gestart naar strafbare uitingen op social media. Deze werden rondom de verboden demonstratie gedaan in de richting van een busmaatschappij die de aangehouden demonstranten vervoerde. Voorlopig zijn in dit onderzoek vijf personen gehoord en binnenkort worden hierover nog eens vier personen gehoord. Deze in totaal negen personen worden verdacht van opruiing, bedreiging en belediging.

Related Articles

Gestolen auto crasht tegen verkeerslicht na achtervolging Rietkerkweg Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft maandag achter een gestolen voertuig aangezet in Rotterdam Prins Alexander. De jongens gingen er vandoor in de auto maar...

Politie Nederland schaft 2000 bodycams aan

De Nederlandse politie heft een overeenkomst gesloten met het Nederlandse bedrijf Zepcam voor de aanschaf van ruim 2000 bodycams voor politieagenten op straat. De...

Zeven jaar geeist tegen verdachte schietpartij Bosseplaat Rozenburg

Rozenburg - Het Openbaar Ministerie heeft zeven jaar cel geeist tegen de verdachte van de schietpartij in Rozenburg. De man een 37-jarige Rozenburg schoot...

Laatste Nieuws

Gestolen auto crasht tegen verkeerslicht na achtervolging Rietkerkweg Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft maandag achter een gestolen voertuig aangezet in Rotterdam Prins Alexander. De jongens gingen er vandoor in de auto maar...

Politie Nederland schaft 2000 bodycams aan

De Nederlandse politie heft een overeenkomst gesloten met het Nederlandse bedrijf Zepcam voor de aanschaf van ruim 2000 bodycams voor politieagenten op straat. De...

Zeven jaar geeist tegen verdachte schietpartij Bosseplaat Rozenburg

Rozenburg - Het Openbaar Ministerie heeft zeven jaar cel geeist tegen de verdachte van de schietpartij in Rozenburg. De man een 37-jarige Rozenburg schoot...

Bommelding Albert Heijn de Loper Vlaardingen

Vlaardingen - De Albert Heijn in winkelcentrum de Loper is dinsdagavond ontruimd nadat er omstreeks 20.00 uur een bommelding is binnengekomen. Het winkelpersoneel is...

Gewonden na aanrijding tussen motor en fietser Laan op Zuid Rotterdam

Rotterdam - Op de kruising Laan op Zuid met de 2e Rosestraat heeft maandagmiddag rond half zes een aanrijding plaatsgevonden tussen een motor en...

Stay Connected

9,063FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg