donderdag, februari 25, 2021

Onrust en vernielingen in Rotterdam-Zuid; Rust wedergekeerd na politie-optreden

Rotterdam – Dinsdagavond 18 augustus zou het onrustig zijn in de omgeving van de Vuurplaat in Rotterdam-Zuid. De politie heeft moeten optreden.

Onze verslaggevers zeggen dat er tientallen, zo niet honderd jongeren met gezichtsbedekking en donkere kleding door de wijk trokken en vernielingen aanrichtten. Zodra er voldoende versterking was, trok de politie de wijk in. Een groep van zo’n vijftig jongeren werden ingesloten en hun identiteit werd vastgesteld. Daarnaast zijn er ook aanhoudingen verricht.

Een jongen van 17 uit Gouda en een man van 22 uit Dordrecht werden aangehouden voor belediging; twee Rotterdamse jongens van 15 en 16 jaar voor brandstichting. Een 13-jarige jongen uit Rotterdam werd aangehouden voor vandalisme. Daarnaast deelde de politie verschillende bekeuringen uit voor onder meer het verstoren van de openbare orde. Zo’n vijftig jongeren zijn genoteerd en uit de anonimiteit gehaald.

Na het politie-optreden was de rust wedergekeerd.

Voertuigbranden
Rond 22.10 uur werd de brandweer gealarmeerd vanwege een mogelijk autobrand aan het Spoorweghavenplein. Onbekende personen probeerden de auto in brand te steken, maar dit was gelukkig niet gelukt. Wel heeft de auto door de poging een kapotte achterruit.

Even na 23.00 uur werd op de Tweebosstraat wederom een voertuigbrand gemeld. Hier stond een scooter in lichterlaaie. Deze moet als verloren worden beschouwd.

Onrust in meerdere steden
Afgelopen weken is het langer onrustig in verschillende steden na oproepen tot rellen. Zo begon afgelopen week de onrust in Den Haag. Even later sloeg dit over naar Utrecht, waar het vanavond weer onrustig is. Ook in Amersfoort was het gisteren onrustig.

We updaten dit artikel naarmate de avond vordert..


Beeld: Nieuws Op Beeld

Related Articles

Fietser zwaargewond na aanrijding met bestelbus Burgemeester Oudlaan Rotterdam

0
Rotterdam - Een fietser is woensdagmiddag zwaargewond geraakt bij een aanrijding met bestelbus. Het ongeluk...

Brand in wasruimte zorgflat Sinclair Lewisplaats Rotterdam

0
Rotterdam - In een ouderenflat aan de Sinclair Lewisplaats heeft woensdagmiddag korte tijd brand gewoed...

Kindje zwaargewond na aanrijding met auto N474 Krimpenerbosweg Krimpen aan den IJssel

0
Krimpen aan den IJssel - Een kindje op een fiets is woensdagmiddag op de Krimpenerbosweg...

1 REACTIE

Comments are closed.

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg