Onrust en vernielingen in Rotterdam-Zuid; Rust wedergekeerd na politie-optreden

dinsdag 18 augustus 2020 23:22

Rotterdam – Dinsdagavond 18 augustus zou het onrustig zijn in de omgeving van de Vuurplaat in Rotterdam-Zuid. De politie heeft moeten optreden.

Onze verslaggevers zeggen dat er tientallen, zo niet honderd jongeren met gezichtsbedekking en donkere kleding door de wijk trokken en vernielingen aanrichtten. Zodra er voldoende versterking was, trok de politie de wijk in. Een groep van zo’n vijftig jongeren werden ingesloten en hun identiteit werd vastgesteld. Daarnaast zijn er ook aanhoudingen verricht.

Een jongen van 17 uit Gouda en een man van 22 uit Dordrecht werden aangehouden voor belediging; twee Rotterdamse jongens van 15 en 16 jaar voor brandstichting. Een 13-jarige jongen uit Rotterdam werd aangehouden voor vandalisme. Daarnaast deelde de politie verschillende bekeuringen uit voor onder meer het verstoren van de openbare orde. Zo’n vijftig jongeren zijn genoteerd en uit de anonimiteit gehaald.

Na het politie-optreden was de rust wedergekeerd.

Voertuigbranden
Rond 22.10 uur werd de brandweer gealarmeerd vanwege een mogelijk autobrand aan het Spoorweghavenplein. Onbekende personen probeerden de auto in brand te steken, maar dit was gelukkig niet gelukt. Wel heeft de auto door de poging een kapotte achterruit.

Even na 23.00 uur werd op de Tweebosstraat wederom een voertuigbrand gemeld. Hier stond een scooter in lichterlaaie. Deze moet als verloren worden beschouwd.

Onrust in meerdere steden
Afgelopen weken is het langer onrustig in verschillende steden na oproepen tot rellen. Zo begon afgelopen week de onrust in Den Haag. Even later sloeg dit over naar Utrecht, waar het vanavond weer onrustig is. Ook in Amersfoort was het gisteren onrustig.

We updaten dit artikel naarmate de avond vordert..


Beeld: Nieuws Op Beeld

 

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Twee tieners aangehouden voor gooien molotovcocktails tijdens onrust in Rotterdam-Zuid | Nieuws op Beeld - […] Zij worden verdacht van brandstichting, waarbij gebruik is gemaakt van molotovcocktails, tijdens de ongeregeldheden in Rotterdam-Zuid de afgelopen […]

Onrust en vernielingen in Rotterdam-Zuid; Rust wedergekeerd na politie-optreden
Schrijver:

 

 

Rotterdam – Dinsdagavond 18 augustus zou het onrustig zijn in de omgeving van de Vuurplaat in Rotterdam-Zuid. De politie heeft moeten optreden.

Onze verslaggevers zeggen dat er tientallen, zo niet honderd jongeren met gezichtsbedekking en donkere kleding door de wijk trokken en vernielingen aanrichtten. Zodra er voldoende versterking was, trok de politie de wijk in. Een groep van zo’n vijftig jongeren werden ingesloten en hun identiteit werd vastgesteld. Daarnaast zijn er ook aanhoudingen verricht.

Een jongen van 17 uit Gouda en een man van 22 uit Dordrecht werden aangehouden voor belediging; twee Rotterdamse jongens van 15 en 16 jaar voor brandstichting. Een 13-jarige jongen uit Rotterdam werd aangehouden voor vandalisme. Daarnaast deelde de politie verschillende bekeuringen uit voor onder meer het verstoren van de openbare orde. Zo’n vijftig jongeren zijn genoteerd en uit de anonimiteit gehaald.

Na het politie-optreden was de rust wedergekeerd.

Voertuigbranden
Rond 22.10 uur werd de brandweer gealarmeerd vanwege een mogelijk autobrand aan het Spoorweghavenplein. Onbekende personen probeerden de auto in brand te steken, maar dit was gelukkig niet gelukt. Wel heeft de auto door de poging een kapotte achterruit.

Even na 23.00 uur werd op de Tweebosstraat wederom een voertuigbrand gemeld. Hier stond een scooter in lichterlaaie. Deze moet als verloren worden beschouwd.

Onrust in meerdere steden
Afgelopen weken is het langer onrustig in verschillende steden na oproepen tot rellen. Zo begon afgelopen week de onrust in Den Haag. Even later sloeg dit over naar Utrecht, waar het vanavond weer onrustig is. Ook in Amersfoort was het gisteren onrustig.

We updaten dit artikel naarmate de avond vordert..


Beeld: Nieuws Op Beeld

 

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Hoogvliet - Een flinke brand heeft donderdagavond een schuur van een woning aan de Curcumastraat in Hoogvliet volledig verwoest. Vlakbij de schuur stond een patatkraam met meerdere gasflessen. De brandweer liet vervolgens een extra blusvoertuig ter plaatse komen. De...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!