zaterdag, januari 16, 2021

Twee tieners aangehouden voor gooien molotovcocktails tijdens onrust in Rotterdam-Zuid

Rotterdam – Vanmorgen vroeg hield de politie twee jongens van 17 en 18 jaar uit Rotterdam aan in hun woning. Zij worden verdacht van brandstichting, waarbij gebruik is gemaakt van molotovcocktails, tijdens de ongeregeldheden in Rotterdam-Zuid de afgelopen week.

Begin deze week hielden groepen jongeren de politie bezig met het trappen van rottigheid. Hierbij werden spullen vernield, brandjes gesticht en agressief gereageerd op politie. Hier werden al verschillende jongeren in de leeftijd van 13 – 22 jaar aangehouden. Ook haalde de politie een grote groep jongeren uit de anonimiteit, zij en hun ouders kregen een bezoekje van de wijkagent.

De afgelopen dagen lijkt de rust weer wedergekeerd. Toch houdt de politie rekening dat het hier niet bij blijft. De geluiden op straat en social media worden gemonitord en de politie schaalt en treedt op wanneer de situatie erom vraagt.

Brandstichtingen
Tijdens de ongeregeldheden van afgelopen week in Rotterdam-Zuid werden er verschillende branden gesticht. Vermoedelijk is hierbij onder andere gebruik gemaakt van molotovcocktails. Onderzoek door de recherche heeft geleid naar de twee verdachten die vermoedelijk hiervoor verantwoordelijk zijn. Zij zijn vrijdagochtend door de politie in hun woning aangehouden.

De officier van Justitie heeft besloten dat de verdachten zich maandag moeten verantwoorden bij de Rechter-Commissaris.

Related Articles

Meerdere aanhouding voor overlast metrostation Capelsebrug Rotterdam

0
Rotterdam - De politie heeft donderdag meerdere personen aangehouden voor overlast rondom het metrostation de...

Man (27) aangehouden voor bezit slag- en steekwapens in Krimpen aan de Lek

0
Krimpen aan den IJssel - De politie heeft vrijdagavond een 27-jarige man uit Krimpen aan...

Grote cocaïnevangst in haven Rotterdam, 1069 kilo verstopt tussen oldtimers en bier

0
De Douane heeft afgelopen vrijdag twee partijen cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven. In totaal...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,198FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg