donderdag, december 2, 2021
4.8 C
Rotterdam
donderdag 2 december 2021

Demonstratie tegen Corona-maatregelen ‘ordelijk en veilig’ verlopen

- advertentie -

Den Haag – Vandaag vond er op het Malieveld weer een demonstratie plaats tegen de geldende Corona-maatregelen. Er was veel te doen om de demonstratie, nadat afgelopen donderdag een dergelijke demonstratie nog tot veel geweld leidde op verschillende locaties in de Haagse binnenstad. Gelukkig waren er vandaag geen incidenten.

Zo’n duizend actievoerders kwamen vandaag naar de demonstratie. Op het Malieveld was een podium opgetuigd, waar diverse sprekers zich uitspraken tegen de anderhalve metermaatregel en mondkapjesplicht in onder andere Rotterdam en Amsterdam. Er werd onder andere opgeroepen dat het kabinet moest aftreden.

Veel politie op de been
Afgelopen donderdag werd er in Den Haag eveneens gedemonstreerd tegen de maatregelen, maar toen kwam het meermaals tot confrontatie tussen de politie en actievoerders. Acht personen werden aangehouden voor openlijke geweldplegingen. In opvolging van die confrontaties was er vandaag veel politie op de been. Ook de burgemeester benadrukte nog eens: “Demonstreren kan, maar altijd binnen de regels”.

Vandaag kwam het gelukkig niet tot onenigheden. Rond vier uur was de manifestatie afgelopen en ging het merendeel naar huis.

 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,110VolgersVolg
- advertentie -