woensdag, januari 20, 2021

Demonstratie tegen Corona-maatregelen ‘ordelijk en veilig’ verlopen

Den Haag – Vandaag vond er op het Malieveld weer een demonstratie plaats tegen de geldende Corona-maatregelen. Er was veel te doen om de demonstratie, nadat afgelopen donderdag een dergelijke demonstratie nog tot veel geweld leidde op verschillende locaties in de Haagse binnenstad. Gelukkig waren er vandaag geen incidenten.

Zo’n duizend actievoerders kwamen vandaag naar de demonstratie. Op het Malieveld was een podium opgetuigd, waar diverse sprekers zich uitspraken tegen de anderhalve metermaatregel en mondkapjesplicht in onder andere Rotterdam en Amsterdam. Er werd onder andere opgeroepen dat het kabinet moest aftreden.

Veel politie op de been
Afgelopen donderdag werd er in Den Haag eveneens gedemonstreerd tegen de maatregelen, maar toen kwam het meermaals tot confrontatie tussen de politie en actievoerders. Acht personen werden aangehouden voor openlijke geweldplegingen. In opvolging van die confrontaties was er vandaag veel politie op de been. Ook de burgemeester benadrukte nog eens: “Demonstreren kan, maar altijd binnen de regels”.

Vandaag kwam het gelukkig niet tot onenigheden. Rond vier uur was de manifestatie afgelopen en ging het merendeel naar huis.

 

Related Articles

Brandweervoertuig op zijn kant na ongeval Aveling Hoogvliet

0
Hoogvliet - Bij een ongeluk op de Aveling in Hoogvliet is woensdagmorgen een brandweervoertuig op...

Woningen ontruimd na brand in hennepkwekerij Stolpmand Hoogvliet

0
Hoogvliet - Een nog onbekend aantal woningen op de Stolpmand is woensdagmorgen ontruimd nadat er...

Licht gaat spontaan uit in zonnestudio bij bezoekje van agenten in Rotterdam

0
Rotterdam - De politie heeft maandagavond een inval gedaan bij een zonnebank studio in het...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,201FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg