donderdag, februari 25, 2021

26-jarige verdachte aangehouden voor reeks autobranden in Leidschendam

Leidschendam – Na 29 voertuigen die sinds april zijn verwoest of beschadigd tijdens de reeks branden in Leidschendam, heeft de politie nu een 26-jarige man aangehouden.

Maandagochtend 2 november om 08.00 uur werd de verdachte aangehouden. De 26-jarige man is eveneens woonachtig in Leidschendam. De verdachte zit vast en wordt gehoord, laat de politie weten.

Lange reeks brandstichtingen
Sinds april zijn er meerdere periodes geweest waar regelmatig auto’s en andere voertuigen in brand werden gestoken. Ook werden veelvuldig containers en zwerfafval in brand gestoken en werd vandalisme gepleegd. Dit werd voornamelijk in en rond wijk de Prinsenhof gedaan.

Vanwege de brandstichtingen werden meerdere camera’s geplaatst in diverse wijken en werd de politiecapaciteit verhoogd. Ook werd particuliere bewaking ingehuurd om te surveilleren. Daarnaast kregen ook overlastgevende jongeren een gebiedsverbod.

Volgens ingewijden zou een groep jeugdigen uit de wijk achter de branden zitten, uit frustraties jegens de politie. De auto’s zouden volgens diezelfde ingewijden behoren tot mensen die de politie belden over de jongeren. Of dit ook daadwerkelijk het geval is, wordt sterk betwijfeld.

Artikel gaat verder onder kaart

Reactie burgemeester
Burgemeester Tigelaar (Leidschendam-Voorburg) reageerde op de aanhouding: “Voor de slachtoffers van de autobranden, maar ook voor alle ongeruste inwoners waarvan er sommige zelfs ’s avonds bang waren op straat, is dit goed nieuws. Brandstichting is onacceptabel. Dit is een goed resultaat in het lopende onderzoek.”

Het opsporingsonderzoek loopt nog steeds door, benadrukt de politie. Mogelijk zullen er dus nog meer aanhoudingen volgen. Daarnaast worden mensen die nog altijd bruikbare informatie of camerabeelden hebben om contact op te nemen via 0900 8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

Related Articles

Zwaargewonde bij brand in flat Baarnhoeve Vlaardingen

0
Vlaardingen - Een persoon is donderdagmorgen op de Baarnhoeve in Vlaardingen zwaargewond geraakt nadat er...

Fietser zwaargewond na aanrijding met bestelbus Burgemeester Oudlaan Rotterdam

0
Rotterdam - Een fietser is woensdagmiddag zwaargewond geraakt bij een aanrijding met bestelbus. Het ongeluk...

Brand in wasruimte zorgflat Sinclair Lewisplaats Rotterdam

0
Rotterdam - In een ouderenflat aan de Sinclair Lewisplaats heeft woensdagmiddag korte tijd brand gewoed...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg