maandag, april 19, 2021
6.5 C
Rotterdam
maandag 19 april 2021
Advertorial Deze reddingsboei kan levens redden!

Deze reddingsboei kan levens redden!

-

Deze reddingsboei kan levens redden!

- Advertisement -
- Advertisement -

Nog nooit zijn er zoveel mensen verdronken als afgelopen zomer. Om deze reden heeft Safetyboat.nl de Portugese Usafe naar Nederland gehaald. De Usafe is een innovatieve bestuurbare reddingsboei die naar een drenkeling toe kan varen. “Een belangrijke innovatie om de overlevingskans bij drenkelingen te vergroten”. De reddingsboei kan worden gebruikt in de binnenvaart, de visserij of voor reddingsacties langs de kust en op zee.

Het toewerpen van een gewone reddingsboei is niet gemakkelijk. Vanaf een varend schip is het zelfs vrijwel onmogelijk. Het slachtoffer moet dan naar de boei toe zwemmen en zal al snel uitgeput raken. Het Portugese Usafe heeft hiervoor een moderne oplossing gevonden. Zij brachten de reddingsboei terug naar de tekentafel en ontwikkelden een reddingsboei die op afstand bestuurbaar is. Deze kan met behulp van twee waterjets naar het slachtoffer varen en deze zelfs naar de kant brengen.

De Usafe is gericht op het zelfde soort slachtoffer als de standaard reddingsboei. Dit betekent dat het slachtoffer bij kennis is en in staat moet zijn om het drijfmiddel vast te pakken. De Usafe vaart met een snelheid van maximaal 15 kilometer per uur. Wanneer de reddingsboei met slachtoffer vaart is de snelheid maximaal 5 kilometer per uur. Deze snelheid is belangrijk omdat het slachtoffer zo minimale inspanningen hoeft te verrichten om de reddingsboei vast te kunnen blijven houden.

De Usafe komt met een afstandsbediening die met één hand bediend kan worden. Deze werkt instinctief en kan in geval van nood ook door een ongetraind persoon worden bestuurd. Het bereik is op open water zo ver als het zicht reikt. De Usafe kan zowel op het binnenwater als op zee worden ingezet. De aandrijving is krachtig genoeg om moeiteloos door de branding van de zee te kunnen varen. Het maakt niet uit hoe de Usafe in het water neerkomt de boei werkt op beide zijden.

Dit bericht is een gesponsord artikel
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Laatste nieuws

Twee aanhoudingen na melding schietpartij aan Maeterlinckweg in Rotterdam

Rotterdam - Zondag 18 april is rond kwart voor tien 's avonds een schietpartij gemeld aan de Maeterlinckweg in Rotterdam....

Man zwaargewond na ongeval met quad Pascalweg Rotterdam

Rotterdam - Een man is zondagmiddag zwaargewond geraakt na een éénzijdig ongeval op de Pascalweg in Rotterdam. Het slachtoffer...

Politie houdt drie personen aan Dreef Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft op de Dreef in Rotterdam drie personen aangehouden voor overlastgevend gedrag rondom de bekerfinale...

Flinke brand in winkel Groenendaal Rotterdam

Rotterdam - In een winkel aan de Groenendaal is zondagmiddag brand ontstaan. De brand ging gepaard met een forse...
- Advertisement -

Vrouw krijgt rijles van vriend en belandt in de sloot Charloisse Lagedijk Rotterdam

Rotterdam - Dat je autorijlessen beter aan een rij-instructeur kan overlaten bleek vanmorgen op de Charloisse Lagedijk in Rotterdam...

Motorrijder overleden na botsing met pijlwagen A20 Rotterdam

Rotterdam - Een 45-jarige motorrijder is zaterdagavond overleden doordat hij frontaal op een pijlwagen was geklapt. Het ongeval gebeurde...

Must read

Auto schampt bus; inzittenden naar ziekenhuis op de Leyenbroekerweg in Sittard

Sittard - Bij een verkeersongeval in Sittard, waarbij een...

Inbrekers “De Ballebak” Rotterdam-Ommoord snel in de kraag gevat

Rotterdam - Agenten hebben zondagmorgen twee inbrekers snel kunnen...