woensdag, mei 25, 2022
11.6 C
Rotterdam
woensdag 25 mei 2022

Hechtenis verlengd voor minderjarige verdachten voor Plaswijckparkbrand

- advertentie -

Rotterdam – De twee jongens van 14 en 15 jaar oud die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de brandstichting in het Plaswijckpark, blijven langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag besloten.

Het is even na zevenen op woensdagavond 27 januari als er een brand wordt gemeld in het theater van Plaswijckpark aan de Ringdijk in Rotterdam. Nog geen half uur later staat het volledige pand in lichterlaaie. Ondanks de inzet van de brandweerlieden gaat het gebouw verloren.

Tekst loopt door onder video

Al snel circuleren er beelden over social media van enkele jongeren die de brand stichtten bij het gebouw. Nog diezelfde nacht wordt de eerste verdachte, een 14-jarige jongen, aangehouden. Later op de dag wordt nog een 15-jarige Rotterdammer ingerekend.

Maandag 1 februari zijn de twee minderjarige verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze heeft besloten de hechtenis van beide jongens te verlengen met nog eens veertien dagen.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,217VolgersVolg
- advertentie -