Afscheidstour Dionne Warwick doet De Doelen aan in oktober [adv]

Date:

Deel bericht:

Op 11 oktober komt de wereldberoemde zangeres Dionne Warwick naar Rotterdam. Haar afscheidstour One Last Time geeft fans de kans om nog eenmaal te genieten van live uitvoeringen van haar grootste hits, zoals Heartbreaker, Walk On By, I Say a Little Prayer en I’ll Never Love This Way Again.

Ontdekt door Burt Bacharach

Dionne Warwick tikte in 2021 de respectabele leeftijd van 80 lentes aan, maar weet het publiek nog altijd te doen smelten met haar stem. Dat begint allemaal als haar groepje The Gospelaires een samenwerking aangaat met de band The Drifters. Omdat internet nog niet bestaat en er dus niet even snel demo-opnames gemaild kunnen worden, komt de songschrijver van dat nummer hoogstpersoonlijk langs in de studio. Het is niemand minder dan Burt Bacharach, hij is direct fan van Warwicks stem en nodigt haar uit een solodebuut op te nemen: Don’t Make Me Over. Op het singletje verschijnt de naam Dionne Warwick, al luidt haar officiële achternaam Warrick. Ze besluit het zo te laten.

- Advertisement -

De jaren ’60

We schrijven dan 1962. Het noorden van Duitsland overstroomt tijdens een stormvloed, voetbalclub Roda JC wordt opgericht in Kerkrade en in Israël wordt oorlogsmisdadiger Adolf Eichmann geëxecuteerd. Burgemeester van Walsum roept de haven van Rotterdam, helaas tegenwoordig ook vaak de plek waar de politie grote hoeveelheden drugs onderschept, uit tot de grootste ter wereld. Coen Moulijn speelt nog in het eerste van Feyenoord. Intussen werkt Dionne Warwick gestaag aan haar oeuvre. Ondanks het grote aantal Britse artiesten die de Amerikaanse hitlijsten domineren (De Britse Invasie, met onder anderen The Beatles) blijft haar carrière overeind.

Gewend aan bekende namen

De samenwerking met Burt Bacharach duurt voort, maar Warwick maakt ook muziek met Barry Manilow en de groep The Bee Gees: het trio werkt mee aan de wereldhit Heartbreaker. De één-tweetjes met grootheden uit de muziekindustrie, voor zover Warwick dat zelf nog niet was, vallen in de smaak, getuige nieuw werk met Stevie Wonder, Gladys Knight en Elton John. Overigens is haar tante Cissy de moeder van Whitney Houston. Wanneer deze doorbreekt is Dionne Warwick al een wereldster en wel gewend aan bekende namen. Na de jaren ’70 en ’80 neemt de zangeres wat gas terug. Bij echte muzikanten gaat het bloed echter vroeg of laat weer kruipen waar het niet gaan kan. Ze nam onlangs een single op met een rapper en wil nog één keer op tournee. Haar geplande optredens in Antwerpen en Rotterdam konden in 2020 geen doorgang vinden, dus zijn er nieuwe data geprikt. In De Doelen is dat 11 oktober. Tickets zijn verkrijgbaar via dedoelen.nl.


Dit artikel heeft een betaalde productplaatsing. Bij het schrijven van dit bericht zijn geen redacteuren van Nieuws op Beeld betrokken.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Premie autoverzekering in Zuid-Holland stijgt 17%

Inwoners van Zuid-Holland betaalden in het eerste halfjaar van 2023 gemiddeld 17 procent meer voor hun autoverzekering. Dit...

Verloren sleutels of inbraak? Ontdek de sleutel tot gemoedsrust!

Iedereen heeft weleens de paniek gevoeld die ontstaat bij het verlies van sleutels of de schok van een...

Digitale strategieën voor nooddiensten: Instagram inzetten bij crisiscommunicatie

In de snel evoluerende digitale wereld is de rol van online marketingbureaus cruciaal geworden, niet alleen voor bedrijven,...

De top 3 trends in app ontwikkeling voor 2023

In 2023 heeft mobiele appontwikkeling echt interessante dingen meegemaakt. Een grote verandering is het gebruik van 5G-netwerken, die...