Veilig op vakantie : Autohuur voor de leukste stedentrips door Rome [adv]

Rome is een stad die niet in één dag gebouwd is. Dit kun je ook wel zien doordat je ook meer dan één dag nodig hebt om alle pracht en praal van de Italiaanse hoofdstad te kunnen aanschouwen. Van het prachtige landschap tot de rijke historie, in en rondom Rome is er altijd wel wat te beleven. En dit kun je alleen het beste doen, wanneer je ook overal kunt komen waar je maar wilt komen. Dit kan als je een auto tot je beschikking hebt om van hot naar her te rijden. Nu wil niet iedereen met de eigen auto eerst helemaal van huis naar Italië rijden, daarom is autohuur ook de perfecte oplossing.

 

In deze tekst vind je alles wat je moet weten om een auto te huren voor een stedentrip naar Rome. Wij hebben de beste aanbieders op een rijtje klaar voor je staan, zodat je alleen maar hoeft uit te kiezen welke het beste bij jouw stedentrip past. Daarnaast kan alles geregeld worden om ervoor te zorgen dat aan jouw stedentrip niets hoeft te ontbreken.

 

Waarom een auto huren voor naar Rome?

Rome is een stad met een rijke historie. Het middelpunt van het oude Romeinse Rijk, gesticht door Romulus en Remus, de broers die door een wolf zijn opgevoed. De overblijfselen van dit oude imperium zijn na al die eeuwen nog steeds goed intact gebleven en laten de geschiedenis voor zich spreken. Daarnaast is Rome gevestigd op een prachtige locatie. Gelegen aan rivier de Tiber en omringd door andere grote en bekende Italiaanse plaatsen als Napels en Milaan, maken dat de omgeving van Rome vrij uniek is. En dan hebben we het nog niets eens gehad over Vaticaanstad, de autonome staat midden in de stad waar de tijd al helemaal stil blijkt te staan. Zoals je kunt lezen heeft Rome vele gezichten en om er een echte stedentrip van te kunnen maken en om al deze gezichten te kunnen aanschouwen is een huurauto een zeer goed hulpmiddel.

 

De omgeving van Rome is goed bewaard gebleven zodat je de historie van de stad goed terug kunt blijven zien, maar dit betekent niet dat je er met een nieuwe auto amper doorheen zou kunnen. Sterker nog, Rome is een autostad bij uitstek. Het verkeer in de hoofdstad is goed geregeld en de infrastructuur zorgt ervoor dat je overal gemakkelijk naartoe kunt. Daarbij komt ook nog dat er veel verschillende routes zijn om je stedentrip er altijd weer anders uit te laten zien, zelfs al ben je al meerdere keren naar de Italiaanse stad geweest. Ze zeggen niet voor niets dat alle wegen naar Rome leiden, dus waarom niet van een paar van deze wegen gebruikmaken.

 

Autohuur op locatie en meteen door

Je kunt een huurauto regelen om door Rome te kunnen toeren door via een van onze aanbieders van goedkoperautohuur.nl een auto te huren. Dit kun je ruim van tevoren doen, zodat je zeker weet dat wanneer je in Italië aankomt je meteen in je auto kunt stappen. Of je nu komt van een van de grote luchthavens van de stad of dat je eerst met eigen vervoer naar Italië bent gekomen, jij bepaalt hoe je de huurauto tot je krijgt en maakt er ook gebruik van zoals het jou en je metgezellen uitkomt.

 

Wij hebben meerdere aanbieders van autohuur voor een stedentrip in Rome in de aanbieding, zodat er altijd iets te kiezen is dat bij je past. Hoe groot je reisgroep dan ook is, wanneer je de stedentrip dan ook wilt gaan maken en voor hoe lang, het maakt het niet. Je vindt hier altijd de beste en goedkoopste aanbieder om je stedentrip te kunnen regelen. Je kunt bij ons ook de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken, zodat je altijd weet dat je de aanbieder kiest met de beste opties voor jouw autohuur.

 

De beste manier om door Rome te rijden

Rome is een zeer veelzijdige stad waardoor verschillende soorten mensen op de stad afkomen. Daarom is het aanbod aan autohuur ook zo uiteenlopend. Maar in de stad zelf moet iedereen natuurlijk op dezelfde manier kunnen rijden. Het kan in de binnenstad een beetje chaotisch lijken als je hier voor de eerste keer komt, omdat de verkeersregels hier minder gestructureerd zijn als we in Nederland gewend kunnen zijn. Maar wanneer je eenmaal met de flow mee bent gegaan voelt het net alsof je dit je hele leven al doet.

 

Wat wel belangrijk is om te onthouden is dat Rome de historische binnenstad dicht heeft gegooid voor auto’s. Dit is met name overdag en geldt voor aparte zones die met de letters ZTL worden aangegeven. Mocht je hier ongeoorloofd wel met de auto rijden, dan riskeer je een boete. Als je in de oude binnenstad een hotel of verblijfplaats hebt geboekt, dan is het zeer aan te raden om vooraf bij de receptie een speciale ontheffing aan te vragen. Hierdoor kun je een boete voorkomen als je huurauto geparkeerd staat in de historische stad. Nu klinkt het minder handig om een huurauto te nemen wanneer je vooral voor culturele markten komt, maar om naar de oude stad te gaan kun je wel gebruikmaken van de auto en verder echt van de kunst en cultuur genieten door te voet door te gaan.

 

Stedentrip echt afmaken met meerdere plaatsen

Rome is al groot en bijzonder genoeg om hier je hele stedentrip te kunnen vieren. Maar zeker nu je een huurauto kunt nemen is de verleiding groot om meer van het adembenemende Italië te kunnen bekijken. En de omgeving is daarvoor perfect geschikt. Zo zijn er veel leuke havenstadjes en dorpjes aan de kust die je goed kunt bezoeken om lekker te kunnen zwemmen of van het weer te genieten. Daarnaast zijn er veel dorpen die hun historische karakter altijd hebben behouden, op nog geen uurtje rijden van de Roomse binnenstad. Hierbij moet je ook denken aan plaatsen die als inspiratiebron hebben gediend voor een aantal van de grootste kunstschilders uit de geschiedenis, zoals Rafael, Michelangelo en Leonardo da Vinci. Dit geldt natuurlijk ook voor plekjes binnen Rome en natuurlijk Vaticaanstad, thuishaven van de wereldberoemde Sixtijnse Kapel waar de mooiste en bekendste fresco’s te vinden zijn.

 

Alles geregeld voor jouw stedentrip

Om met je huurauto een stedentrip door Rome en de rest van Italië te kunnen maken heb je meer nodig dan alleen een goede auto, die geschikt is voor de omgeving en de samenstelling van jouw reisgroep. Je moet ook denken aan verzekeringen, overeenkomsten en vignetten. Dit kan allemaal geregeld worden door contact op te nemen met de verhuurder. Je kunt alles al volledig geregeld hebben voordat je nog maar in het vliegtuig bent gestapt om naar Italië te gaan, waardoor je nergens meer aan hoeft te denken om veilig en legaal de Italiaanse wegen op te kunnen gaan.

 

Om een stedentrip door Rome te kunnen maken is het fijn om te weten dat je echt vakantie kunt gaan vieren. Dit kun je alleen als je alles al hebt geregeld, nergens meer aan hoeft te denken en je echt van je vakantie kunt genieten. Kies daarom niet alleen voor een autohuur in Rome waar je de beste auto kunt huren voor de laagste prijs, maar ook waar alles al bij is geregeld. Huur daarom je huurauto via goedkoperautohuur.nl en weet dat alles voor je klaarstaat wanneer je aan je stedentrip wilt beginnen.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,296VolgersVolg
- advertentie -