woensdag, juni 29, 2022
16 C
Rotterdam
woensdag 29 juni 2022

Kerkganger schadevergoeding en taakstraf opgelegd voor mishandeling journalist

- advertentie -

Nieuwerkerk a/d IJssel – De 43-jarige kerkganger uit Krimpen a/d IJssel moet zestig uur taakstraf vervullen en €500,- schadevergoeding betalen aan de verslaggever die hij mishandelde. De strafbeschikking is hem vrijdag 4 juni opgelegd tijdens een OM-hoorzitting.

Zondag 28 maart deden verscheidene journalisten verslag bij de Mieraskerk in Krimpen, omdat het gebedshuis de deuren weer massaal openden voor haar leden, ondanks corona.

Het slachtoffer, een verslaggever bij RTV Rijnmond, probeerde kerkgangers naar hun zienswijzen te vragen toen deze plots in zijn rug werd aangevallen door een kerkganger.

Maatschappelijke onrust
Bestuursleden van de kerk haalden de dader direct naar binnen. De man werd later die ochtend door de politie aangehouden. Publiekelijk vertelde het kerkbestuur dat het nooit had mogen gebeuren. Tegelijkertijd sprak de al eerder in opspraak geraakte dominee steun uit voor de belager.

Ondanks dat het slachtoffer geen letsel overhield aan de belaging, zat de schrik er wel goed in. Ook zorgde het incident voor maatschappelijke onrust. Zowel om het feit dat de kerkgangers van zowel de Mieraskerk als op Urk zich onpasselijk gedroegen, alsmede het feit dat er wederom een journalist werd belaagd.

OM-hoorzitting
De mishandelaar is niet voor de rechter gekomen, maar is daarentegen op een besloten OM-hoorzitting gedaagd. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft daar de strafbeschikking van zestig uur taakstraf en 500 euro schadevergoeding opgelegd. De man heeft twee weken de tijd om in verzet te gaan. Indien dit het geval is, komt de zaak alsnog voor de rechter.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,236VolgersVolg
- advertentie -