Opnieuw megadrugsvangst in Rotterdamse haven

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Afgelopen weken heeft de Douane de ene na de andere grote drugsvangst gedaan en daar komt na afgelopen nacht weer een megavangst bij. Tijdens een controle in de Rotterdamse haven is afgelopen nacht namelijk een partij van 1760 kilo cocaïne onderschept. De straatwaarde is ruim 132 miljoen euro.

De verdovende middelen zaten verstopt in een container uit Costa Rica en was geladen met zoete aardappelen. De container was bestemd voor een bedrijf in Den Haag. Dit bedrijf heeft niets met de smokkel te maken, zo blijkt na onderzoek.

- Advertisement -

Afgelopen weken heeft het Openbaar Ministerie meerdere grote vangsten gemeld. Hieronder staan afgelopen vondsten onder elkaar:

HARC-team
Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

- Advertisement -

Gerelateerd