Kunstgras: genieten en nooit meer maaien

Date:

Deel bericht:

Kunstgras is enorm aan populariteit aan het winnen. Logisch ook, want het heeft ontzettend veel voordelen! Je tuin ziet er direct verzorgd uit door de vrolijke groene kleur, hooikoorts krijgt geen kans en kunstgras is supermakkelijk te leggen!

Benieuwd waarom wij zo dol zijn op kunstgras? Wij geven je enkele voordelen:

– Het hoeft nooit gemaaid te worden. Nooit meer de randjes bijknippen of op je vrije dag het gras maaien.

– Kunstgras hoeft geen water te krijgen. Je kunt dus in de drogere maanden zorgeloos genieten van je gazon, zonder dat je bang hoeft te zijn dat het bruin wordt!

– Onkruid krijgt geen kans tussen het kunstgras! Een van de grootste ergernissen van een grasveld is toch wel het onkruid. Als je voor een kunstgrasveld kiest, heb je dit probleem niet meer. Dat scheelt ook weer vaak op de knieën het onkruid eruit trekken.

– De tuin ziet er altijd verzorgd uit. Kunstgras verkleurt namelijk niet, zo heb je altijd een stralend groen gazon. Zélfs in de koude of droge maanden.

– Zorgeloos het zwembad of je tentje in de tuin laten staan. Willen de kids graag kamperen in de achtertuin? Of is het stralend mooi weer en zet je een zwembad op? Deze kun je op kunstgras makkelijk de hele zomer laten staan, zonder je zorgen te maken dat er lelijke plekken in het gras komen. Het positieve aan een kunstgazon is namelijk dat het niet kan verkleuren. Nooit meer bruine of gele plekken dus!

Hoewel sommigen het aanschaffen van kunstgras als een flinke investering zien, is het het geld meer dan waard! Je hebt namelijk geen onderhoud aan kunstgras, hierdoor zijn de onderhoudskosten ook lager -denk aan de aanschaf van een grasmaaier en het sproeien in de warmere maanden.


Wat veel mensen niet weten, is dat kunstgras kopen ook een duurzame en bewuste keuze is! Dit komt doordat er geen (kostbaar) drinkwater wordt gebruikt om het gazon mooi groen te houden. Ook wordt er bespaard op schadelijke (kunst)mest om het gras mooi vol te houden en is er geen grasmaaier nodig met schadelijke uitlaatgassen meer nodig!


Daarnaast is ook het imago van kunstgras enorm gestegen. Waar het er voorheen erg nep uit zag, is dat tegenwoordig niet meer het geval. Sommige varianten zijn zelfs niet meer van echt te onderscheiden! Het voelt zacht aan de voeten, is veilig om op te spelen en oogt natuurlijk, wat wil een mens nog meer? 😉

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Premie autoverzekering in Zuid-Holland stijgt 17%

Inwoners van Zuid-Holland betaalden in het eerste halfjaar van 2023 gemiddeld 17 procent meer voor hun autoverzekering. Dit...

Verloren sleutels of inbraak? Ontdek de sleutel tot gemoedsrust!

Iedereen heeft weleens de paniek gevoeld die ontstaat bij het verlies van sleutels of de schok van een...

Digitale strategieën voor nooddiensten: Instagram inzetten bij crisiscommunicatie

In de snel evoluerende digitale wereld is de rol van online marketingbureaus cruciaal geworden, niet alleen voor bedrijven,...

De top 3 trends in app ontwikkeling voor 2023

In 2023 heeft mobiele appontwikkeling echt interessante dingen meegemaakt. Een grote verandering is het gebruik van 5G-netwerken, die...