Verdachte van koffermoord langer vast

Date:

Deel bericht:

Zwijndrecht – De 25-jarige man die 29 juli 2021 in Zwijndrecht werd aangehouden op verdenking van een levensdelict, blijft drie maanden langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer van rechtbank Rotterdam vandaag bepaald.

Het gaat om de verdachte van het ombrengen van de 29-jarige Zwijndrechter Paul Manuel Alvarez y Peña. Het lichaam van Manuel werd in stukken in koffers aangetroffen in een auto in Dordrecht.

- Advertisement -

Als Manuel al enkele dagen vermist is, gaat de politie af op een melding van een ruzie in een Zwijndrechtse flat. De 25-jarige bewoner bekend eerder een ‘levensdelict’ te hebben gepleegd. Hij wordt hierop aangehouden, maar er wordt geen slachtoffer gevonden.

Vier dagen later, op maandag 2 augustus, controleren agenten na diverse meldingen een geparkeerde auto aan de Aalbersestraat in Dordrecht. Hierin wordt een stoffelijk overschot gevonden. De politie bevestigt een dag later dat het gaat om de vermiste Zwijndrechter. Een groot onderzoek in zowel Zwijndrecht, Dordrecht als Rotterdam wordt opgestart.

Onderzoek nog in volle gang
Het onderzoek naar het levensdelict is nog steeds in volle gang, aldus het Openbaar Ministerie: “Een groot team van rechercheurs doet onderzoek naar de toedracht van het incident. Uit het onderzoek tot nu toe blijkt dat er mogelijk een conflict was tussen de verdachte en het slachtoffer. Ook sluit de politie niet uit dat de man niet alleen heeft gehandeld.”

De verdachte zit sinds zijn aanhouding in volledige beperkingen. Dat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld, alleen met zijn advocaat. In deze fase van het onderzoek is het OM daarom terughoudend met het verstrekken van informatie.

Getuigenoproep
De politie komt graag in contact met mensen die kennis hebben over een mogelijk conflict of andere relevante informatie hebben. U kunt uw informatie delen via de opsporingstiplijn: 0800-6070.

Anoniem tips melden kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

- Advertisement -

Gerelateerd