5 manieren om als buitenlander door Nederland te reizen

Date:

Deel bericht:

Als buitenlander in een nieuw land is een van de eerste dingen waar je tegen aan loopt het vervoer. Hoe reis je van A naar B en wat is de voordeligste manier om dat te doen? In dit artikel bekijken we de beste manieren om als buitenlander te navigeren door Nederland.

1.    Gebruik het openbaar vervoer

- Advertisement -

Nederland is een van de weinige landen waar openbaar vervoer echt goed geregeld is. Als buitenlander is dit dan ook een van de makkelijkste manieren om door Nederland te reizen. Niet alleen grote steden zijn goed met elkaar verbonden. Je kunt met de trein ook gemakkelijk naar het Oosten of Zuiden van Nederland reizen. Eenmaal aangekomen op je bestemming zal je vaak op loopafstand zijn van het centrum. Als dat niet het geval is, dan pak je vanaf het station gemakkelijk een bus of een taxi. In grote steden heb je ook de mogelijkheid om een fiets te huren bij OV-Fiets. Je moet een lidmaatschap aanschaffen om van deze service gebruik te kunnen maken.

2.    Eigen auto gebruiken

Nederland heeft maar liefst 135.470 km openbare weg. Dat is erg veel voor een land met een kleine oppervlakte! Alle steden zijn verbonden met snelwegen, provinciale wegen en lokale wegen. Reizen in Nederland is gemakkelijk, maar helaas zijn er wel vaak files. Qua aanwijzingen en navigatie zit je op de Nederlandse wegen wel goed. Er staan namelijk vele informatieborden voor richting en maximumsnelheid. Wel moet je er rekening mee houden dat er tijdens de spits vaak files zijn. Daarom ben je op sommige trajecten een stuk sneller op je bestemming als je met de trein reist.

3.    Met de trein reizen

Tijdens de drukke uren van de dag gaat er elke 20 minuten een trein naar jouw bestemming. Je kunt van tevoren je reis plannen op de site van het OV. Hier kun je precies zien hoelang het precies duurt om van Rotterdam naar Utrecht te reizen en welke trein je moet pakken. Een van de eerste dingen die je moet regelen in Nederland is een OV-chipkaart. Op deze kaart kun je een saldo storten waarmee je vervolgens door Nederland kunt reizen met de trein. Als je langer in Nederland blijft om te werken, dan is het verstandig om een kaart op naam te bestellen. Ben je niet van plan om vaak met de trein te reizen? Dan kun je ook een anonieme OV-chipkaart of een wegwerpkaart gebruiken.

4.    Auto huren met een app

Nederlanders die in grote steden wonen zijn erg vindingrijk wat betreft vervoer. Veel mensen bezitten geen auto, wat in vergelijking tot veel andere plekken in de wereld ongebruikelijk is. De oplossing? Laagdrempelige apps die het mogelijk maken om binnen enkele minuten een auto te huren en op te pikken. In Nederland is dit dus ook een erg handige manier om rond te reizen. Apps zoals MyWheels, Car2Go en GreenWheels zijn voorbeelden van apps die het waarmee je gemakkelijk een auto kunt huren.

5.    Fietsen in de binnenstad

Nederlandse steden zijn klein opgesteld. Zeker in grote steden zoals Amsterdam of Utrecht is een fiets daarom het beste vervoer. Bovendien reis je met de fiets vaak een stuk sneller van A naar B dan met de auto. Als je net naar Nederland bent verhuisd is een van de eerste dingen die je moet doen een fiets aanschaffen! Verder zijn er ook diensten waarmee je een fiets kan huren. Als je veel tussen verschillende steden reist dan kun je op bestemming een fiets huren. Met een dienst zoals OV fiets kun je een fiets gebruiken en vervolgens weer achterlaten op een van de stations. Het is in Nederland ook mogelijk om je eigen fiets mee te nemen in de trein. Daarvoor moet je wel extra betalen.

Conclusie

Om in de binnenstad van A naar B te komen is een fiets het allersnelste. Grote steden zoals Utrecht, Amsterdam en Rotterdam zijn allemaal goed verbonden met de trein. Voor sommige trajecten is reizen met de trein dan ook sneller dan met de auto. Nederland is een klein compact land met veel inwoners. Dit zorgt zeker tijdens te spits voor drukke snelwegen en lange reistijden. Maak daarom gebruik van het openbaar vervoer als je veel tussen grote steden reist. Ook heb je in Nederland zeker een fiets nodig, waar je ook bent.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Een boormachine voor elke klus

Stel je voor dat je een klus hebt waarbij je iets moet boren, maar je weet niet welke...

10 Tips voor het Kiezen van de Juiste Rijschool

Het kiezen van de juiste rijschool is een belangrijke stap op weg naar het behalen van je rijbewijs....

Hoe kom ik van de eetstoornis orthorexia nervosa af?

Orthorexia nervosa is een relatief nieuwe term in de wereld van eetverslavingen en eetstoornissen, maar een probleem dat...

Parkeren bij Rotterdam Airport vergelijken

Ga je binnenkort met het vliegtuig naar de zon en vertrek je vanaf Rotterdam Airport? Bedenk dan ruim...