dinsdag, september 28, 2021
17 C
Rotterdam
dinsdag 28 september 2021
GesponsordZo geef je je huis makkelijk een upgrade

Zo geef je je huis makkelijk een upgrade

-

Zo geef je je huis makkelijk een upgrade

Dit betreft een gesponsord artikel

 

- Advertisement -

Soms heb je van die momenten waarop het lijkt dat de klusjes in en om het huis zich maar blijven opstapelen. Wil je je huis een upgrade geven, maar weet je gewoon niet zo goed waar te beginnen? Geen nood, we helpen je op weg. Dit zijn 3 klusjes die écht het verschil maken, waaronder cv-onderhoud.

Upgrade 1: Schone schoorsteen

Heb je een open haard of houtkachel in huis? Dan is minimaal één keer per jaar de schoorsteen laten vegen een must. Het zit namelijk zo: elke keer als je stookt blijven er kleine deeltjes achter in het rookkanaal. Na een tijdje beginnen deze onverbrande deeltjes een aanslag te vormen. Deze aanslag is niet alleen hardnekkig, maar vliegt ook erg makkelijk in de brand.

Om een woningbrand te voorkomen is het dus zaak om jaarlijks de schoorsteen te laten vegen. Laat het schoorsteenvegen over aan een schoorsteenveger: deze heeft alle middelen en ervaring in huis om de aanslag zorgvuldig te verwijderen.

Upgrade 2: Zuinige cv-installatie

Blijf jij je cv-onderhoud telkens maar uitstellen? Dan is het verstandig om dat zo snel mogelijk te regelen. Want hoe langer je wacht, je groter het risico op defecten, storingen en een koude douche. Bovendien kan een kapotte cv-installatie ook grotere problemen veroorzaken, zoals brand, lekkages, verborgen waterschade en zelfs koolmonoxidevergiftiging.

De meeste cv-ketels moeten elke 1-3 jaar onderhouden worden. Check de instructies van je fabrikant om te zien welke onderhoudsperiode voor jouw installatie geldt. Een goed onderhouden cv-ketel is niet alleen veiliger, maar werkt ook zuiniger en krachtiger. En dat scheelt uiteindelijk een hoop geld.

Upgrade 3: Schone dakgoten

Vergeet de buitenkant van je huis niet! Veel mensen vergeten dat ook het dak regelmatig aandacht en onderhoud nodig heeft. Een slecht onderhouden dak kan beschadigd raken en zo zorgen voor allerlei nattigheid in huis: van schimmel en houtrot tot lekkages. Ga daarom 1-2 keer per jaar het dak op om de dakgoten en regenpijp te reinigen. Door de goten vrij te maken van bladeren en andere resten kunnen ze het regenwater weer goed opvangen. En dat is fijn, want zo blijft het lekker droog in de woonkamer.

 

Ga je zelf het dak op? Wees dan voorzichtig: als je met water op het dag werkt, kan het aardig glad worden. Anders kun je dit klusje ook prima uitbesteden aan een loodgieter. Deze specialist zorgt dat je goten in een mum van tijd weer in topvorm zijn.


Gesponsord
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van Nieuws op Beeld en kan links bevatten die doorverwijzen naar een andere website.


 

Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Laatste nieuws

Politie start onderzoek na verdronken kat in Pernis

Pernis - Vandaag deed één van de wijkagenten van Pernis tijdens haar dienst een verontrustende vondst op de Oud...

Drukste ochtendspits sinds begin coronacrisis

Vanochtend had Nederland te maken met de drukste ochtendspits van 2021. Dit meldt Rijkswaterstaat: "Sinds het begin van de...

Rotterdammer en zes handlangers voor de rechter voor verijdelde gijzeling

Dankzij goed en snel politiewerk kon op 8 mei 2018 een gijzeling worden voorkomen bij een Westlands koelbedrijf. Een...

Rotterdammer aangehouden voor opzettelijk veroorzaken ongeval in Roosendaal

Roosendaal, Rotterdam - Een 29-jarige man uit Rotterdam is maandag 27 september aangehouden omdat hij opzettelijk tegen een auto...
- Advertisement -

Politie vindt overleden man na melding van mishandeling aan in Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagochtend 28 september heeft de politie een overleden man aangetroffen in een woning aan de Thomas à...

Man lichtgewond na steekpartij Grote Beer Rotterdam

Rotterdam - Een man is maandagavond lichtgewond geraakt na een steekpartij in een woning aan de Grote Beer in...

Must read

Pyromaan slaat weer toe met nieuwe autobrand in Voorburg

Voorburg - Vannacht is er weer een autobrand geweest...

Gewonde bij aanrijding 4 personenauto’s Ketensedijk Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagmiddag 3 maart...