Zo geef je je huis makkelijk een upgrade

Date:

Deel bericht:

Soms heb je van die momenten waarop het lijkt dat de klusjes in en om het huis zich maar blijven opstapelen. Wil je je huis een upgrade geven, maar weet je gewoon niet zo goed waar te beginnen? Geen nood, we helpen je op weg. Dit zijn 3 klusjes die écht het verschil maken, waaronder cv-onderhoud.

Upgrade 1: Schone schoorsteen

- Advertisement -

Heb je een open haard of houtkachel in huis? Dan is minimaal één keer per jaar de schoorsteen laten vegen een must. Het zit namelijk zo: elke keer als je stookt blijven er kleine deeltjes achter in het rookkanaal. Na een tijdje beginnen deze onverbrande deeltjes een aanslag te vormen. Deze aanslag is niet alleen hardnekkig, maar vliegt ook erg makkelijk in de brand.

Om een woningbrand te voorkomen is het dus zaak om jaarlijks de schoorsteen te laten vegen. Laat het schoorsteenvegen over aan een schoorsteenveger: deze heeft alle middelen en ervaring in huis om de aanslag zorgvuldig te verwijderen.

Upgrade 2: Zuinige cv-installatie

Blijf jij je cv-onderhoud telkens maar uitstellen? Dan is het verstandig om dat zo snel mogelijk te regelen. Want hoe langer je wacht, je groter het risico op defecten, storingen en een koude douche. Bovendien kan een kapotte cv-installatie ook grotere problemen veroorzaken, zoals brand, lekkages, verborgen waterschade en zelfs koolmonoxidevergiftiging.

De meeste cv-ketels moeten elke 1-3 jaar onderhouden worden. Check de instructies van je fabrikant om te zien welke onderhoudsperiode voor jouw installatie geldt. Een goed onderhouden cv-ketel is niet alleen veiliger, maar werkt ook zuiniger en krachtiger. En dat scheelt uiteindelijk een hoop geld.

Upgrade 3: Schone dakgoten

Vergeet de buitenkant van je huis niet! Veel mensen vergeten dat ook het dak regelmatig aandacht en onderhoud nodig heeft. Een slecht onderhouden dak kan beschadigd raken en zo zorgen voor allerlei nattigheid in huis: van schimmel en houtrot tot lekkages. Ga daarom 1-2 keer per jaar het dak op om de dakgoten en regenpijp te reinigen. Door de goten vrij te maken van bladeren en andere resten kunnen ze het regenwater weer goed opvangen. En dat is fijn, want zo blijft het lekker droog in de woonkamer.

 

Ga je zelf het dak op? Wees dan voorzichtig: als je met water op het dag werkt, kan het aardig glad worden. Anders kun je dit klusje ook prima uitbesteden aan een loodgieter. Deze specialist zorgt dat je goten in een mum van tijd weer in topvorm zijn.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Een boormachine voor elke klus

Stel je voor dat je een klus hebt waarbij je iets moet boren, maar je weet niet welke...

10 Tips voor het Kiezen van de Juiste Rijschool

Het kiezen van de juiste rijschool is een belangrijke stap op weg naar het behalen van je rijbewijs....

Hoe kom ik van de eetstoornis orthorexia nervosa af?

Orthorexia nervosa is een relatief nieuwe term in de wereld van eetverslavingen en eetstoornissen, maar een probleem dat...

Parkeren bij Rotterdam Airport vergelijken

Ga je binnenkort met het vliegtuig naar de zon en vertrek je vanaf Rotterdam Airport? Bedenk dan ruim...