Zo geef je je huis makkelijk een upgrade

Date:

Deel bericht:

Soms heb je van die momenten waarop het lijkt dat de klusjes in en om het huis zich maar blijven opstapelen. Wil je je huis een upgrade geven, maar weet je gewoon niet zo goed waar te beginnen? Geen nood, we helpen je op weg. Dit zijn 3 klusjes die écht het verschil maken, waaronder cv-onderhoud.

Upgrade 1: Schone schoorsteen

- Advertisement -

Heb je een open haard of houtkachel in huis? Dan is minimaal één keer per jaar de schoorsteen laten vegen een must. Het zit namelijk zo: elke keer als je stookt blijven er kleine deeltjes achter in het rookkanaal. Na een tijdje beginnen deze onverbrande deeltjes een aanslag te vormen. Deze aanslag is niet alleen hardnekkig, maar vliegt ook erg makkelijk in de brand.

Om een woningbrand te voorkomen is het dus zaak om jaarlijks de schoorsteen te laten vegen. Laat het schoorsteenvegen over aan een schoorsteenveger: deze heeft alle middelen en ervaring in huis om de aanslag zorgvuldig te verwijderen.

Upgrade 2: Zuinige cv-installatie

Blijf jij je cv-onderhoud telkens maar uitstellen? Dan is het verstandig om dat zo snel mogelijk te regelen. Want hoe langer je wacht, je groter het risico op defecten, storingen en een koude douche. Bovendien kan een kapotte cv-installatie ook grotere problemen veroorzaken, zoals brand, lekkages, verborgen waterschade en zelfs koolmonoxidevergiftiging.

De meeste cv-ketels moeten elke 1-3 jaar onderhouden worden. Check de instructies van je fabrikant om te zien welke onderhoudsperiode voor jouw installatie geldt. Een goed onderhouden cv-ketel is niet alleen veiliger, maar werkt ook zuiniger en krachtiger. En dat scheelt uiteindelijk een hoop geld.

Upgrade 3: Schone dakgoten

Vergeet de buitenkant van je huis niet! Veel mensen vergeten dat ook het dak regelmatig aandacht en onderhoud nodig heeft. Een slecht onderhouden dak kan beschadigd raken en zo zorgen voor allerlei nattigheid in huis: van schimmel en houtrot tot lekkages. Ga daarom 1-2 keer per jaar het dak op om de dakgoten en regenpijp te reinigen. Door de goten vrij te maken van bladeren en andere resten kunnen ze het regenwater weer goed opvangen. En dat is fijn, want zo blijft het lekker droog in de woonkamer.

 

Ga je zelf het dak op? Wees dan voorzichtig: als je met water op het dag werkt, kan het aardig glad worden. Anders kun je dit klusje ook prima uitbesteden aan een loodgieter. Deze specialist zorgt dat je goten in een mum van tijd weer in topvorm zijn.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

4 redenen waarom bergwandelen steeds populairder wordt onder de jongeren

In de afgelopen jaren is bergwandelen steeds populairder geworden onder jong en oud. Het is interessant om te...

Hoe lang gaan kunstplanten mee?

Kunstplanten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Ze brengen groen in huis zonder dat...

Do’s en don’ts voor de Rotterdamse ondernemer

Als ondernemer in Rotterdam of in de omgeving van deze grote stad wil je natuurlijk dat jouw bedrijf...

Een tas vol mogelijkheden: geschenken die echt impact maken

Met de overvloed aan keuzes is het vinden van een relatiegeschenk gemakkelijker geworden voor bedrijven. Maar hoe vindt...