Twee nieuwe aanhoudingen in Zwijndrechtse koffermoordzaak

Date:

Deel bericht:

De politie heeft vandaag nog twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar de ‘koffermoord’ in Zwijndrecht eind juli. Het gaat om twee mannen uit Zwijndrecht van 18 en 20 jaar oud.

De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij het levensdelict en het “wegmaken van het stoffelijk overschot”, zo laat het OM weten. De verdachten zitten in volledige beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

- Advertisement -

Eerste verdachte nog vast
De 25-jarige man die op 29 juli jl. is aangehouden zit nog steeds vast. De eerste pro forma-zitting is op 3 november 2021. Afgelopen vrijdag werd zijn voorarrest verlengd.


Tijdlijn

28 juli – Op deze dag wordt Paul Manuel Alvarez y Peña voor het laatst levend gezien.

29 juli – Politie gaat naar de Kapitein Horsmanflat in Zwijndrecht in verband met een vechtpartij. De bewoner, een 25-jarige man, bekent aan de politie een levensdelict te hebben gepleegd. De man wordt aangehouden en een groot onderzoek wordt opgestart, maar het slachtoffer wordt nergens gevonden.

1 augustus – Het onderzoek leidt verder naar een woning aan de Rotterdamse Zevenkampse Ring. Hier zou de verdachte gezien zijn, terwijl hij in de weer was met koffers. Hier wordt drie dagen lang onderzoek gedaan.

2 augustus – Agenten controleren een geparkeerde auto aan de Aalbersestraat in Dordrecht. In de achterbak worden verspreid over meerdere koffers lichaamsdelen aangetroffen. Direct wordt een groot onderzoek gestart.

3 augustus – De politie bevestigt dat het stoffelijk overschot, dat werd gevonden in de auto aan de Aalbersestraat, het lichaam betreft van de vermiste 29-jarige Zwijndrechter Paul Manuel Alvarez y Peña.

7 augustus – In Zwijndrecht wordt Manuel herdacht door familie, vrienden en buurtbewoners met een stille tocht.

13 augustus – Het voorarrest van de 25-jarige verdachte wordt met negentig dagen verlengd.

18 augustus – Het Openbaar Ministerie maakt bekend dat de politie nog twee mannen (18 en 20 jaar oud uit Zwijndrecht) heeft aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het plegen van een levensdelict en het wegmaken van een stoffelijk overschot.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...