Welke onderdelen van een wasmachine gaat het meest kapot?

Date:

Deel bericht:

De wasmachine is een van de meest revolutionaire uitvindingen, als we kijken naar hoe afhankelijk we er eigenlijk van zijn geworden. U zou een huishouden zonder wasmachine niet een meer kunnen voorstellen. Het is een fijn apparaat, totdat hij t een keertje begeeft. In zo’n geval is een wasmachine reparatie nodig.

Wasmachine reparatie is alleen niet altijd de ideale keuze. Soms moet u overwegen of de wasmachine vervangen realistischer is voor uw portemonnee. Er zijn verschillende onderdelen die kapot kunnen gaan en in het volgende artikel vertellen wij u hier meer over!

- Advertisement -

Is mijn wasmachine stuk?

U wilt gaan wassen en zet de wasmachine aan, maar er gebeurt niks. In zo’n geval kunt u eerst het beste controleren of de stekker goed in het stopcontact zit en of er spanning op staat. Het kan namelijk zijn dat en kortsluiting is geweest. Controleer daarnaast of de deur goed dicht zit en of de watertoevoer goed open staat. Wanneer de programmaschakelaar defect is of de motor is het handig om een wasmachinemonteur in te huren. Vreemde geluiden, water onder de wasmachine en was dat zeiknat blijft kunnen ook wijzen op een kapot onderdeel. Tijd voor een wasmachine reparatie dus!

Onderdelen van een wasmachine

Het meest voorkomende probleem bij wasmachines is het slecht of niet centrifugeren. In dit geval is de filter bij de pomp verstopt en de schoep van de afvoerpomp geblokkeerd of kapot. Dit is vrij makkelijk op te lossen tenzij het onderdeel kapot is en niet vervangen kan worden. U kunt namelijk de filter schoonmaken, dit geld ook voor de schoep van de afvoerpomp. Bij een foutmelding van het waterpeil kunt u eerst kijken of er een knik in de toevoerslang zit en deze eruit halen. Een foutmelding van de motor kan komen doordat de trommel te vol zit. Als dit niet weggaat nadat u een was heeft geprobeerd te draaien met een lege trommel, is het tijd om een monteur in te schakelen. Die weten wel het meeste af van wasmachine reparatie!

Kan de wasmachine nog gerepareerd worden?

U heeft het probleem gevonden en weet welk onderdeel van de machine kapot is. De vraag is dan nog, is wasmachine reparatie een optie? In sommige gevallen is de wasmachine reparatie geen optie en is het tijd om een nieuwe aan te schaffen. Dit is wanneer u zelf het probleem niet kon oplossen en de monteur ook niet. Als de motor kapot is dan kunt u wel gedag zeggen tegen wasmachine reparatie. Verder is het gelukkig vrij makkelijk om onderdelen van dit dure apparaat te repareren of vervangen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

4 redenen waarom bergwandelen steeds populairder wordt onder de jongeren

In de afgelopen jaren is bergwandelen steeds populairder geworden onder jong en oud. Het is interessant om te...

Hoe lang gaan kunstplanten mee?

Kunstplanten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Ze brengen groen in huis zonder dat...

Do’s en don’ts voor de Rotterdamse ondernemer

Als ondernemer in Rotterdam of in de omgeving van deze grote stad wil je natuurlijk dat jouw bedrijf...

Een tas vol mogelijkheden: geschenken die echt impact maken

Met de overvloed aan keuzes is het vinden van een relatiegeschenk gemakkelijker geworden voor bedrijven. Maar hoe vindt...