maandag, september 20, 2021
14.4 C
Rotterdam
maandag 20 september 2021
AdvertorialHoe gaat een schoorsteenveger te werk

Hoe gaat een schoorsteenveger te werk

-

Hoe gaat een schoorsteenveger te werk

Dit betreft een gesponsord artikel

 

- Advertisement -

Wanneer heeft u uw schoorsteen voor het laatst geveegd? Is het weer de hoogste tijd voor de jaarlijkse schoorsteenveegbeurt. Of herinnert u zich eigenlijk niet meer wanneer u dit voor het laatst gedaan hebt? Het is belangrijk dat u uw schoorsteen regelmatig veegt, en dat u dat laat doen door een ervaren schoorsteenveger. Want bijna 50% van alle branden in Nederland zijn schoorsteenbranden, en 40% daarvan wordt veroorzaakt door achterstallig onderhoud. Zorg ervoor dat u veilig kunt wonen, maak uw schoorsteen op tijd schoon. De meeste mensen kiezen ervoor om deze klus uit te besteden aan een ervaren schoorsteenveger. Maar wat doet hij eigenlijk en hoe gaat hij te werk?

Hoe gaat een ervaren schoorsteenveger te werk?

Vraagt u zich af hoe een ervaren schoorsteenveger te werk gaat? Er zijn twee manieren van werken bij het vegen van schoorstenen.  Een schoorsteenveger kan ervoor kiezen om van boven naar beneden of van beneden naar boven te werken. Dit hangt af van het soort dak en de schoorsteen zelf. Als u een steil schuin dak hebt, is het veiliger voor een ervaren schoorsteenveger om van binnenuit te vegen. Maar er moet in de buurt van uw open haard of kachel voldoende ruimte zijn om naar boven te vegen. Daarom zal een ervaren schoorsteenveger altijd bij u langskomen voor een eerste inspectie, voordat hij met het werk begint.

Van binnenuit naar boven werken

Soms kan het beter zijn om de schoorsteen van onderen te vegen. Een ervaren schoorsteenveger doet dit met een stok en een borstel. Door telkens een nieuw deel toe te voegen, kan de stok steeds verder worden uitgeschoven. Net zolang tot de bovenkant van het rookkanaal bereikt is, is de stok immers lang genoeg. Het voordeel van deze methode is dat er betrekkelijk weinig roet in de kamer komt.

Vanaf het dak naar beneden vegen

Wanneer een ervaren schoorsteenveger vanaf het dak naar beneden veegt, gebruikt hij een specifieke kogel aan een lang touw. Aan de kogel is een borstel bevestigd die de schoorsteenveger langs de schoorsteenwanden veegt. Op die manier komt het vuil er snel af.

Kies altijd voor een betrouwbare schoorsteenveger

Als u liever niet zelf het dak op gaat, of niet de kennis of het juiste gereedschap hebt om de schoorsteen te vegen, kunt u altijd een schoorsteenveger inhuren. Zorg er wel voor dat u een veilige en betrouwbare schoorsteenveger kiest. Het is ook belangrijk dat hij een ervaren schoorsteenveger is. Dan kunt u er zeker van zijn dat het grondig en goed gedaan wordt.


Gesponsord
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van Nieuws op Beeld en kan links bevatten die doorverwijzen naar een andere website.


 

Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Laatste nieuws

Politie lost waaarschuwingsschoten na stelen van skelter Industrieweg Maassluis

Maassluis - Agenten hebben zondagavond twee waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van twee verdachten. De mannen hadden kort daarvoor...

Zwaargewonde na ongeval Industrieweg Rotterdam

Rotterdam - Op de Industrieweg met de Keenstraat is bij een éénzijdig ongeval een automobilist zwaargewond geraakt. De bestuurder...

Jongetje met been vast in wildrooster Lage Bergsebos Rotterdam

Rotterdam - Een jongetje is zondagmiddag rond 12.00 uur vast komen te zitten met zijn been in een wildrooster...

Dronken bestuurder botst met scooter op geparkeerde auto Dreessingel Rotterdam

Rotterdam - Een bestuurder van een scooter is zaterdagavond rond kwart over elf tegen een geparkeerde auto gebotst. Het...
- Advertisement -

Lichtgewonde en aanhouding na ruzie in woning Hennewierstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een ruzie in een woning aan de Hennewierstraat in Rotterdam is zondagmorgen een man lichtgewond geraakt....

Man gewond na schietpartij Treil Hoogvliet

Hoogvliet - Een man is zondagmorgen rond 06.00 uur gewond geraakt na een schietpartij in of nabij een woning...

Must read

Woning doorzeefd met kogels Dirkslandstraat Rotterdam

Rotterdam - Een woning in de Dirkslandstraat in Rotterdam...

Twee mannen aangehouden na zware mishandeling Coolsingel Rotterdam

Rotterdam - Agenten van de politie in Rotterdam hebben...