72 bekeuringen tijdens verkeerscontrole in Rotterdam Prins Alexander

Date:

Share post:

Rotterdam – De politie heeft donderdagmiddag en donderdagavond bij grootschalige verkeerscontroles negen aanhoudingen verricht en 72 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen. De actie werd uitgevoerd door het basisteam Ijsselland in samenwerking met Team Verkeer, handhaving en Veilig Verkeer Nederland. Op zowel de President Rooseveltweg als de Prins Alexanderlaan werd er gecontroleerd op verkeersveiligheid, alcohol en snelheid.

Zie ook : 23 snelheidsovertredingen en negen bestuurders onder invloed gepakt bij controle Prins Alexanderlaan Rotterdam

Drie personen werden er aangehouden voor het nuttigen van teveel alcohol, de topscoorder blies 710 ug/l, wat betekent dat het rijbewijs direct is ingevorderd. Nog vier andere bestuurders reden onder invloed van drugs. Twee personen werden er aangehouden voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Één van hen werd voor de tweede keer betrapt en moest zijn auto inleveren.

Agent voert met alcoholsniffer een controle uit / Foto : Marco Smits

Zie ook : Grote verkeerscontrole in Rotterdam Ommoord

Op de Prins Alexanderlaan werd er in de avonduren ook op snelheid gecontroleerd. Dat er op de Hoofdweg hard gereden wordt bleek uit de 26 bekeuringen die werden uitgeschreven voor het overtreden van de maximum snelheid van 50km/u. Een taxichauffeur reed de hoogste snelheid en werd met 89km/u langs de kant gezet voor een bekeuring.

Controlelocatie President Rooseveltweg Foto : Jeffrey Jacobs

26 andere bestuurders werden bekeurd voor het rijden in de verkeerde rijrichting op de Capelseweg. Zij volgende de rijstrookpijlen niet en wilden duwden zeer asociaal hun auto vooraan in de wachtende rij met auto’s. Er ontstond zelfs een aanrijding met blikschade. De andere bekeuringen waren onder andere voor te hard rijden op een scooter, het rijden zonder rijbewijs, het opgeven van een valse naam en een aantal andere feiten.

De bestuurder negeerde de rijstrookpijlen en voegde halverwege alsnog in en veroorzaakte een aanrijding / Foto : Jeffrey Jacobs

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd