zondag, december 5, 2021
5.1 C
Rotterdam
zondag 5 december 2021

Waarom je moet kiezen voor de Pizzarette tijdens Kerst!

Ieder jaar is het bij veel gezinnen in Nederland hetzelfde liedje tijdens kerst: eten! Het idee van lekker lang tafelen met familie en vrienden blijft nou eenmaal in de smaak vallen bij velen. Plus, ieder kan voor zichzelf snel en makkelijk klaarmaken wat hij/zij het lekkerste vindt. Heel gezellig en smakelijk allemaal, maar toch verlangen we steeds meer naar een leuk alternatief. Hoogtijd dus om de ‘Pizzarette’ te introduceren!

Wat is een Pizzarette?

Stel jezelf de meest simpele manier van koken voor. Gelukt? Waarschijnlijk denk je nu aan iets als een kant-en-klare maaltijd in de magnetron, het opwarmen van ‘left overs’ of een gemakkelijk basisrecept met pasta. Het gebruik van de pizzarette is gezelliger, lekkerder, ziet er leuk uit en is nét zo simpel in gebruik. De elektrische terracotta steenoven heeft verschillende vakjes in zijn koepel waar de mini-pizzaatjes in worden geschoven met bijbehorende spateltjes. Klaar om te beginnen? Sluit dan de stekker aan in het stopcontact. De pizzarette warmt zichzelf op in enkele minuten en je bent er klaar voor!

Tips: Mini-Pizza Variaties!

Wil je graag de voorbereidingen simpel houden? Koop dan bij de supermarkt kant-en-klaar deeg, lekker snel en makkelijk! Wel tijd en zin om te kokkerellen? Dan geeft het maken van zelfgemaakt pizzadeeg een leuke touch aan de gezellige avond. Hetzelfde geldt voor het volgende basisingrediënt van de pizzaatjes: de tomatensaus. Ook deze is in de winkel te verkrijgen of zelf te maken. Bedek de mini-pizza’s met de gewenste toppings naar keuze.

Natuurlijk kun je van alles op je pizza leggen en de gekste combinaties ooit maken (of gewoon de classic margarita). Toch geven we hieronder een beetje inspiratie met wat originele receptjes voor de pizzarette:

  • Regenboog pizzatjes: Beleg je pizzaatjes met een beetje paprika, rauwe ham en geitenkaas. Top af met oregano of een Italiaanse kruidenmix voor een extra Italiaans tintje.
  • Carpaccio Pizzaatjes: Wie houdt er nou niet van carpaccio? Of van pizza? Stel je de combinatie eens voor… Beleg je pizza met carpaccio en top af met een beetje kaas en truffelmayo.
  • Zalm Pizzaatjes: Probeer in plaats van de tomatensaus eens een laagje crèmefraiche als basis. Strooi er wat rode ui en zalmsnippers overheen en genieten maar!
  • Tonijn pizzaatjes: Beleg je pizza met wat tonijn en een gesnipperd uitje. Strooi wat mozzarella eroverheen als finishing touch en bak het pizzaatje af in de pizzarette.

Ga los!

Zet genoeg ingrediënten op tafel zodat iedereen creatief aan de slag kan gaan met hun mini-pizzaatjes. Zorg voor genoeg deeg, tomatensaus en kaas als basis. Zet bakjes met vis en vlees zoals tonijn, zalm, kip en gehakt op tafel. Vergeet ook niet genoeg variaties in groente zoals bijvoorbeeld aubergine, (rode) ui en champignons. Wie weet creëren jullie wel een superlekker nieuw pizza-recept!

Leuk voor de kids

Hoe leuk is het voor de kinderen om zelf helemaal los te gaan met het ontdekken van gekke variaties of het maken van smileys op de pizzaatjes? Daarbij is het voor de moeilijke eters vrijwel altijd goed: pizza met toppings naar keuze! Ook het gebruik van de oven is veilig. De spateltjes en de buitenkant van de pizzarette worden namelijk niet zo warm waardoor het erg geschikt is voor kinderen. Laat je kids dus lekker creatief aan de slag gaan met het ontdekken van de traditioneel Italiaanse kookkunst.

Met hoeveel personen kun je de pizzarette gebruiken?

Dit ligt aan de soort Pizzarette die is aangeschaft. Je kan met twee personen de pizzarette aanzetten en beginnen met een gezellig avondje mini-pizzaatjes maken. Maar er bestaan variaties van de oven die geschikt zijn tot vier, zes en acht personen. Tip: heeft iemand anders ook een pizzarette thuis staan? Vraag of hij/zij deze mee kan nemen. Ze zijn gemakkelijk te vervoeren met de auto wanneer je ze bewaart in de kartonnen doos. Op deze manier verdubbel je zo het aantal personen. Ook is het niet per se van belang dat ieder persoon een eigen vakje heeft in de oven. Om de beurt een mini-pizzaatje bakken is makkelijk te doen! Kerst draait ten slotte om delen en lief zijn voor elkaar

Gemakkelijk schoon te maken

Een groot voordeel van de Pizzarette is dat het in vergelijking met gourmetten vrijwel geurloos is. Je hoeft dus zeker niet bang te zijn voor de geur van de gourmetwalm die weken in je huis blijft hangen. De vakjes waarin de pizzaatjes worden afgebakken zijn vrij klein en vaak van een materiaal wat eenvoudig is af te nemen met een doekje wanneer de oven eenmaal is afgekoeld. Hierdoor is de oven gemakkelijk weer op te bergen in de kast. Afkoelen en even afnemen met een doekje!

Pizzarette aanschaffen

Wanneer je op zoek gaat naar een pizzarette moet je goed letten op een aantal dingen. Als eerst is het belangrijk om een pizzarette te kiezen voor het juiste aantal personen. Er zijn varianten voor 2 personen maar ook voor 8 personen. Lees je goed in welke pizzarette het beste is. Heb je er een dan kan je lekker genieten van de maand december.


Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar een advertorial. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via Adverteren


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,113VolgersVolg
- advertentie -