Vier verdachten aangehouden voor bekladding COC-kantoor

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Maandag 7 februari heeft de politie vier verdachten aangehouden voor de bekladding van het COC-kantoor aan de Schiedamsesingel in Rotterdam.

De bekladding vond afgelopen september plaats. Er werden toen anti-LHBTIQ+-leuzen op de gevel gespoten. Door de aanwezigheid van een tag lijkt de actie te zijn geclaimd door de Rotterdam Jongeren Kern.

- Advertisement -

Het vermoeden bestaat dat de bekladding te maken had met de oprichting van Roze Kameraden, een fanclub voor LHTBI’s die ook fan zijn van Feyenoord. Sindsdien kreeg de COC al meerdere bedreigingen binnen. Ook werd de sportschool van de oprichter van Roze Kameraden een maand eerder beklad en werd geprobeerd deze in brand te steken.

Vier verdachten
Afgelopen maandag heeft de politie na onderzoek vier verdachten aangehouden. Het gaat om een 26-jarige Capellenaar, een 27-jarige Dordtenaar, een 22-jarige man uit Hoogvliet en een 24-jarige Rotterdammer.

De politie zegt dat de aanhoudingen het resultaat zijn van onder andere beschikbare camerabeelden. Het viertal worden verdacht de graffiti-leuzen op het COC-kantoor te hebben gespoten. Naar het incident van de sportschool doet de politie nog altijd onderzoek.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Meerdere woningen ontruimd na uitslaande dakbrand bij appartementencomplex aan Meidoornstraat in Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagochtend 29 maart heeft er een uitslaande brand gewoed bij een appartementencomplex aan de Meidoornstraat. Twee...

Verdachte aangehouden voor schietincident Koolwitjespad Hoogvliet

Hoogvliet / Rotterdam - De Koninklijke Marechaussee heeft op woensdagmiddag 27 maart een 38- jarige man uit Veendam...

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Woningbrand tijdens werkzaamheden aan Paganinistraat in Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Donderdagochtend 28 maart rond 12.10 uur is er brand uitgebroken bij een woning...