maandag, mei 23, 2022
19.3 C
Rotterdam
maandag 23 mei 2022

Vier verdachten aangehouden voor bekladding COC-kantoor

- advertentie -

Rotterdam – Maandag 7 februari heeft de politie vier verdachten aangehouden voor de bekladding van het COC-kantoor aan de Schiedamsesingel in Rotterdam.

De bekladding vond afgelopen september plaats. Er werden toen anti-LHBTIQ+-leuzen op de gevel gespoten. Door de aanwezigheid van een tag lijkt de actie te zijn geclaimd door de Rotterdam Jongeren Kern.

Het vermoeden bestaat dat de bekladding te maken had met de oprichting van Roze Kameraden, een fanclub voor LHTBI’s die ook fan zijn van Feyenoord. Sindsdien kreeg de COC al meerdere bedreigingen binnen. Ook werd de sportschool van de oprichter van Roze Kameraden een maand eerder beklad en werd geprobeerd deze in brand te steken.

Vier verdachten
Afgelopen maandag heeft de politie na onderzoek vier verdachten aangehouden. Het gaat om een 26-jarige Capellenaar, een 27-jarige Dordtenaar, een 22-jarige man uit Hoogvliet en een 24-jarige Rotterdammer.

De politie zegt dat de aanhoudingen het resultaat zijn van onder andere beschikbare camerabeelden. Het viertal worden verdacht de graffiti-leuzen op het COC-kantoor te hebben gespoten. Naar het incident van de sportschool doet de politie nog altijd onderzoek.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,215VolgersVolg
- advertentie -