Een sapkuur past perfect bij een gezonde levensstijl

Bijna iedereen is van plan om gezonder te gaan leven. Maar de uitdaging is om het daadwerkelijk te doen, en vol te houden. Een sapkuur is inmiddels helemaal ingeburgerd. Steeds meer mensen kiezen ervoor om tijdens een korte periode uitzonderlijk gezond te leven. Het idee is dat je hier op de lange termijn baat van hebt. Door het volgen van de beste sapkuur raak je kilo’s kwijt en ontgift jij je lichaam.

Het ontgiften van je lichaam en het verliezen van gewicht

Inmiddels zijn er talloze vruchtensappen verkrijgbaar. Dat is een waar luxe voor iedereen die besluit om aan een sapkuur te beginnen. Want door de grote hoeveelheid variatie eet je elke maaltijd van de dag iets anders. Dat is niet alleen lekker, maar het helpt om gemotiveerd te blijven. De grootste uitdaging van elk dieet is tenslotte om het vol te houden. Bovendien is diversiteit altijd essentieel voor gezonde voeding.

Gezonde sappen met toegevoegde superfoods

Er zijn eindeloos veel combinaties van vruchtensappen. Helemaal wanneer er naast fruit en groentes natuurlijke specerijen aan zijn toegevoegd. Dergelijke superfoods zijn extra effectief in het reinigen van het lichaam. Afvalstoffen worden eenvoudiger en sneller afgevoerd zodat de kuur nog efficiënter is.

Een sapkuur is makkelijk vol te houden vergeleken met andere diëten

De meesten onder ons zijn weleens begonnen met een dieet. Helaas zijn er maar weinig die kunnen zeggen dat ze het voedingspatroon tot het einde hebben volgehouden. De reden daarvoor is de duur. Vaak ben je maanden bezig met een dieet. Tijdens die periode mag je weinig en moet je van alles. Op den duur worden de verleidingen te veel, dat is menselijk. Een sapkuur is al effectief wanneer je het één enkele dag volhoudt. Gemiddeld duurt een zo’n kuur 5 dagen. Ideaal dus om tussen de weekenden door kilo’s kwijt te raken en je lichaam te ontgiften.

Waarom hebben we een ontgifting nodig?

Je denkt wellicht: waarom heb ik eigenlijk een ontgifting nodig? Dat is een terechte vraag. Helaas is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat er veel schadelijk stoffen in de lucht de we inademen en het eten dat we eten te zitten. Denk bijvoorbeeld aan uitlaatgassen van verkeer en fabrieken, toegevoegde suikers, pesticiden en conserveringsmiddelen. Ons lichaam is eenvoudigweg niet in staat om dat allemaal te verwerken, waardoor opstapeling ontstaat. Door af en toe deel te nemen aan een sapkuur maak jij je lichaam in feite weer helemaal schoon.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg