Hier moet je op letten bij de taxatie van een woning

Date:

Deel bericht:

In het geval van een brand of ongeval binnen je pand is het handig dat de kosten voor het herstel gedekt zijn. Een VvE Opstalverzekering afsluiten kan alleen als je de herbouwwaarde van je pand hebt. Deze waarde moet echter door een taxatie worden bepaald. Waar moet je op letten bij de taxatie van een woning? In dit artikel leggen wij uit hoe je kan verzekeren dat de taxatie op de juiste manier verloopt. Wil je meer weten over de taxatie van een woning? Lees het hier.

Door een professionele taxateur laten taxeren

- Advertisement -

Als je van plan bent een VvE opstalverzekering af te sluiten dan moet je dus je huis laten taxeren. Omdat er op dagelijkse basis nog steeds taxaties plaatsvinden, door erkende bedrijven of niet, is het verstandig om een ervaren taxateur van VvE Belang te kiezen. Zo voorkom je een te hoge of te lage taxatie bij je huis. Daarnaast kan je ook nog een scan laten verrichten. Je taxatierapport wordt nagekeken door een ervaren Register Taxateur van ons team.

Hoe werkt een taxatie van een woning precies? Er wordt onder andere gekeken naar de inhoud van de woning, de woonoppervlakte, de kwaliteit van de gebruikte materialen en de onderhoudsconditie van de woning. Ook de ligging en omgeving zijn belangrijk. Wanneer alle gegevens zijn genoteerd wordt er een taxatierapport opgesteld waarin alle gegevens te vinden zijn. 

Al de bovengenoemde aspecten zijn namelijk nodig om de waarde van een huis te bepalen. Door de waarde van het huis te weten kan de herstelwaarde worden bepaald voor de VvE opstalverzekering. Door het kiezen van een ervaren taxateur voorkom je een te lage taxatie en te weinig geld voor reparatie bij een calamiteit. 

Kies dus altijd voor een vertrouwelijke en ervaren taxateur om problemen in de toekomst te voorkomen. 

De kennisbank van VvE

VvE Belang heeft een kennisbank opgericht omtrent alle veelbesproken zaken in Nederland. Dit gaat van taxatie tot subsidies voor energie besparen zoals zonnepanelen en isolatie. Als je op zoek bent naar een stuk belangrijke informatie en het niet op het internet kan vinden kan je terecht bij de kennisbank van VvE. Bij onze bank kan je elk stukje kennis vinden. 

Een goede taxateur is dus van belang. Zo zijn er veel meer verschillende onderwerpen waar je goed op kleine dingen moet letten. Wist je bijvoorbeeld dat als je van plan bent om zonnepanelen te installeren je in sommige gemeenten recht hebt op een subsidie? Of ben je benieuwd naar de regelgevingen van rookmelders of balkons in Nederland? Bij de kennisbank vind je het antwoord op je vraag. Bekijk hier de kennisbank van VvE Belang.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Een tas vol mogelijkheden: geschenken die echt impact maken

Met de overvloed aan keuzes is het vinden van een relatiegeschenk gemakkelijker geworden voor bedrijven. Maar hoe vindt...

Zakelijk en privé scheiden; do or don’t?

Met de komst van thuiswerken ervaren steeds meer mensen vrijheid binnen hun baan, toch neemt het aantal burn-outs...

Goederenliften huren – de slimme oplossing voor elke ondernemer

Je hebt net een grote order binnengesleept voor je bedrijf, maar nu komt de uitdaging. Hoe krijg je...

Met deze tips wordt je website vindbaar en blijven bezoekers langer hangen

Ben je woonachtig in Schiedam en vind je het leuk om je passie te delen? Of ben je...