Stalen deuren in verschillende kleuren: voordelen & mogelijkheden

Stalen deuren zijn een deursoort die de laatste jaren steeds populairder is geworden onder het grote publiek. Zowel particulieren als ondernemers kopen, als ze een nieuwe deur nodig hebben, vaker dit type deur. Maar waarom doen ze dit eigenlijk? Wat is er zo ideaal aan een deur van staal – in kleuren als zwart, wit of brons – in je woning of je bedrijf gebruiken? Dit artikel zoomt in op de voordelen en de mogelijkheden van stalen deuren van Blecks en van andere aanbieders. Al met al zul je ontdekken dat er redenen genoeg zijn om de aankoop van een of meer stalen deuren te overwegen.

Stalen deuren hebben een eigentijdse uitstraling

Mogelijk een van de grootste voordelen van het fenomeen stalen deur is de uitstraling die dit type deur heeft. Aluminium of stalen deuren zien er eigentijds en strak uit en geven jouw woning een moderne en tegelijk ook tijdloze look. De deuren van staal zijn, of ze nu wit of brons van kleur zijn, strak afgewerkt en hebben daarmee een robuuste uitstraling. Zeker in woningen of bedrijven die een industriële stijl hebben qua interieur en exterieur komen stalen deuren daarom goed uit de verf! En maakt u gebruik van een stalen deur met een gedeelte glaswerk erin? Dan creëert u daarmee een ruime optische uitstraling. Door de extra lichtinval die via de zwart stalen deur van Blecks binnenvalt, lijkt de ruimte erachter groter en ruimer.

Deuren van staal hebben bijna geen onderhoud nodig
In vergelijking met bijvoorbeeld houten deuren geldt voor stalen deuren dat ze bijna geen onderhoud nodig hebben. Ten eerste hoeven stalen deuren niet, zoals bij houtdeuren wel het geval is, periodiek van een schilderbeurt voorzien te worden. Dat scheelt je een hoop tijd en natuurlijk ook flink wat geld, want verf is duur genoeg. In de tweede plaats is het fijne aan deuren van staal dat je ze slechts af en toe hoeft schoon te maken. Dit kun je bijvoorbeeld twee keer per maand doen met een goede stofdoek, die je eventueel een beetje nat maakt. Gebruik geen schuurmiddel om krassen te voorkomen! Eventueel kunt u wel gebruikmaken van een niet-chemisch schoonmaakmiddel voor wat extra glans.

Stalen deuren zijn op meerdere vlakken erg veilig
Veiligheid is natuurlijk ook een belangrijk issue bij de aanschaf van deuren. Stalen deuren blinken op dit aspect in meerdere opzichten uit boven bijvoorbeeld houten of kunststof deuren. Zo zijn deuren van staal bovengemiddeld veilig tegen inbraak en vandalisme. Als materiaal is staal door inbrekers niet kapot te krijgen, zeker als het om een dikke variant gaat én de deur is voorzien van een slot met een veilige meerpuntssluiting. Maar stalen deuren zijn daarnaast ook nog eens veilig doordat ze een brandvertragende werking hebben. Mocht er onverhoopt brand uitbreken in uw pand of iemand een poging doen om bij jou brand te stichten, dan voorkomt uw stalen deur een hoop ellende.

Veel mogelijkheden qua vormgeving en kleuren
Weer een ander fijn kenmerk van de stalen deur is dat je als consument veel keuzemogelijkheden hebt als het gaat om de vormgeving en de kleuren van deze deuren. Of u nu gaat voor wit, rood, zwart, brons of donkergrijs: stalen deuren zijn in uiteenlopende kleuren en kleurcombinaties verkrijgbaar. Daarbij is er ook qua vormgeving veel mogelijk. Zo zijn er prachtige profielen mogelijk, kunt u gaan voor een stalen deur met een mooi raampje erin of voor een stoere deur met een unieke deurknop. Wat u ook wenst: je mag gewoon kritisch zijn als u een stalen deur wilt kopen en hoeft bij een speciaalzaak niet bang te zijn dat er niet aan uw wensen voldaan kan worden!

Stalen deuren zijn vaak gunstiger geprijsd dan je denkt
Er zijn nog steeds een hoop mensen, zowel particulieren als ook ondernemers, die denken dat stalen deuren erg duur zijn. Kiest u voor een betrouwbare groothandelaar of specialist? Dan valt dit gelukkig erg mee. Laat u inspireren door de vele opties en aantrekkelijke prijzen en koop ook een of meer stalen deuren!


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg