Jongen (15) die man voor tram duwde in Den Haag niet vervolgd

Date:

Deel bericht:

Den Haag – De 15-jarige Hagenaar die een Poolse man voor een naderende tram duwde, wordt niet vervolgd. De zaak tegen de jongen wordt geseponeerd.

Het voorval gebeurde op maandagavond 18 oktober 2021. Uit getuigenverklaringen bleek al gauw de een groepje jongens een man voor de tram hadden geduwd, waarna de man kwam te overlijden. Dit zorgde voor grote maatschappelijke verontwaardiging.

- Advertisement -

Een 15-jarige jongen meldde zich dezelfde avond nog bij de politie. De volgende ochtend meldden twee jongens van 15 en 18 jaar zich. Twee van hen werden al snel vrijgelaten, een 15-jarige jongen werd hoofdverdachte. Hij zou de man het duwtje hebben gegeven.

Poolse man viel jongens lastig
Uit onderzoek bleek dat de Poolse man de jongens lastig viel. Zelfs toen de jongens wegliepen, bleef de man hun achtervolgen. Ook bleek uit dit onderzoek dat de jongen een afwerende beweging maakte toen de man hem probeerde te slaan, waarna de Poolse man ten val kwam en voor de naderende tram belandde. Uit een latere reconstructie bleek daarnaast dat de jongen de tram ook niet heeft kunnen zien naderen.

Het Openbaar Ministerie noemt het een ‘noodlottig ongeval’ en vindt bewezen dat de jongen nooit de bedoeling heeft gehad om de man voor de tram te duwen. Hierop wordt de zaak alsnog geseponeerd.

- Advertisement -

Gerelateerd