De notaris voorkomt juridische problematiek

Een bezoek aan de notaris is voor de meeste mensen de moeite waard. Al was het maar om advies in te winnen. Helaas gebeurt dat in Nederland veel te weinig. Wellicht komt dat omdat de notaris een wat saaie reputatie heeft of dat een groot deel van de bevolking te druk is met andere zaken. Een waarschijnlijkere reden is dat mensen niet graag nadenken over juridische zaken. Ze zijn bijvoorbeeld enigszins huiverig om over een testament en daarmee over hun eigen overlijden na te denken. Op zich is dat best verklaarbaar, maar bedenk wel dat een bezoek aan de notaris heel wat voordelen oplevert en problemen voorkomt.

Het speciale ambt dat de notaris bekleedt

Er zijn een aantal zaken waarbij je niet om de notaris heen kunt. Dat zijn bijvoorbeeld het kopen van een woning, het opstellen van een levenstestament en het vastleggen van juridische overeenkomsten tussen jou en je partner. Alleen de notaris heeft de bevoegdheid om bepaalde contracten rechtsgeldig te maken. Bedenk dat de notaris eigenlijk altijd aan de kant van de burger staat. Je kunt dus alleen maar profiteren van een bezoek aan de notaris. Door te zorgen dat je juridische zaken helemaal op orde zijn ga je gelukkiger door het leven. Maak een afspraak bij een notaris bij jou in de buurt en vraag om advies.

Voorkom geruzie tussen familieleden met een testament

Verhalen over familieleden die eindeloos ruzie maken over een testament zijn makkelijk te vinden. Geld en materieel bezit blijkt nog steeds een grote bron van onrust. Tenminste, wanneer de verdeling niet duidelijk op papier is vastgelegd. Met een duidelijk testament bepaal je nauwkeurig wie na jouw overlijden aanspraak maakt op welke bezittingen. Dat is niet alleen prettig voor jou, maar met name voor je familieleden.

Je wensen op papier in een levenstestament

Iedereen weet wel wat een testament is. Maar over het levenstestament is minder bekend. Terwijl dit in bepaalde gevallen minstens zo belangrijk is. Een belangrijk onderscheid is dat lang niet iedereen uiteindelijk gebruik maakt van een levenstestament. De bepalingen in dit document treden namelijk in werking wanneer de ondertekende nog in leven is maar niet in staat is om zelfstandig beslissingen te nemen. De meest voorkomende oorzaak is een medische aandoening. In een levenstestament geef je aan welke medische behandelingen je wenst te ontvangen en welke niet. Verder bepaal je onder andere wie er in je woning mag wonen en wie er leiding krijgt over je bedrijf.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,272VolgersVolg
- advertentie -