woensdag, juli 6, 2022
19.8 C
Rotterdam
woensdag 6 juli 2022

Waarom het spelen van videospelletjes kan bijdragen aan de ontwikkeling

Kinderen, en sommige volwassenen houden van een goed videospel, of het nu een shooter boordevol actie is of een stoer strategiespel. Er lijkt elke dag wel een nieuw spel te zijn om te testen, want de technologie gaat vooruit en de makers van spellen blijven nieuwe inhoud maken. Gelukkig zijn er verschillende voordelen aan het spelen van videospelletjes die je zullen motiveren om te blijven spelen

Videospelletjes hebben allerlei goede effecten op de mens, variërend van een beter geheugen en probleemoplossend vermogen tot een betere stemming en sociale vaardigheden. Wie geen videospelletjes speelt, kan zeggen dat je er lusteloos van wordt, je hersenen pijn doet, of je sociale leven verstoort, maar videospelletjes bieden verschillende fysieke, cognitieve en sociale voordelen.

Veel videospelletjes vergen een aanzienlijke hoeveelheid planning en concentratie

Je weet hoe cruciaal het is om te onthouden waar je bepaalde materialen vandaan hebt of waar je vervolgens naartoe moet reizen als je ooit je eigen samenleving hebt gecreëerd in The Sims of Minecraft. De virtuele wereld van videospellen is wat navigatie betreft tamelijk vergelijkbaar geworden met de werkelijke wereld. Het verkennen van videospelwerelden kan, in feite, je geheugen in je echte leven verbeteren.

Snelle videospelletjes zoals HALO of Call of Duty, spellen waarbij het gaat om alles voor de schietsport, eisen dat je alert blijft en snel oordeelt. Deze opwindende actiespelletjes kunnen je ook helpen je besluitvaardigheid in het echte leven te verbeteren. In het dagelijks leven is snellere besluitvorming voordelig, want je kunt meer doen als je snel kleine oordelen velt. Je kunt serieus werk afkrijgen in plaats van tijd te besteden aan discussiëren over welk overhemd je moet aantrekken. Overhaast oordelen kan verstrekkende gevolgen hebben. Als je in het echte leven geconfronteerd wordt met een riskante omstandigheid, zoals een voertuig dat je op de snelweg kan aanrijden, zijn snelle oordelen van cruciaal belang, net als wanneer je in een schietspel geconfronteerd wordt met een hinderlaag.

Sociale skills verbeteren met videospelletjes

Online games zoals Candy Riddles zijn niet alleen leuk, maar kunnen ook helpen je vaardigheden te versterken.

Sommigen zeggen dat videospelletjes leiden tot slechte sociale vaardigheden of isolement, vandaar dat de sociale voordelen van videospelletjes hevig betwist zijn. Overmatig videospelletjes spelen kan daarentegen nadelige sociale gevolgen hebben, maar gematigd videospelletjes spelen kan de sociale vaardigheden verbeteren en angst verminderen. Wanneer spelers de kans krijgen om in een virtuele omgeving fictieve identiteiten aan te nemen, mogen ze experimenteren met sociale interacties, waardoor ze leren wat gepast sociaal gedrag is. Wie angstig is in sociale omstandigheden kan het gemakkelijker vinden om sociale interacties in videospelletjes te oefenen omdat er geen echte repercussies zijn. Ze kunnen dan met meer vertrouwen met mensen in de echte wereld omgaan.

Spellen kunnen je opvrolijken

Spellen zijn een geweldige manier om te lachen. Als je een moeilijke dag op het werk hebt gehad of een slecht cijfer op school hebt gehaald, is er geen betere manier om je beter te voelen dan je lievelingsspel op te pakken en het te spelen. Spellen leren je ook hoe je de beste versie van jezelf kunt zijn! Bij spelletjes gaat het niet alleen om winnen; het gaat er ook om dat je alles geeft en tevreden bent met het resultaat omdat je een fantastische tijd hebt gehad. Hoe langer je een spel speelt, hoe beter je wordt, en je zult er versteld van staan hoeveel sneller je kunt gaan of hoeveel gemakkelijker een klus wordt. Dit geldt niet alleen in de wereld van het spel; je kunt merken dat je dagelijkse bezigheden sneller af hebt en beter presteert op school in een vak waar je voorheen moeite mee had.


Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar een advertorial. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via Adverteren


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,236VolgersVolg
- advertentie -