Op vakantie met de motor? Dit zijn de 4 mooiste bestemmingen in Europa voor jouw volgende vakantie

Date:

Deel bericht:

Italië, Oostenrijk, Duitsland of toch Frankrijk? Allemaal prachtige bestemmingen om per motor te ontdekken. Europa zit vol met motorroutes waar je kan genieten van de prachtige ongerepte natuur. Zelfs zoveel dat het kiezen naar welk gebied je gaat bijna een onmogelijke missie lijkt. Om je een handje te helpen, hebben we de vier mooiste bestemmingen om met de motor naartoe te reizen op een rijtje gezet. Lees snel verder en
raak geïnspireerd.

1. Gaviapas, Italië

- Advertisement -

Een van de populairste motorroutes in Europa is de Gaviapas in Italië. De route loopt dwars door het ongerepte Nationaal Park Stelvio in de regio Lombardije. De Gaviapas is één van hoogste paswegen van Europa en staat bekend als de mooiste pas door de Italiaanse Alpen. Vanwege de hoge ligging van de pas, is deze in sommige periodes afgesloten. In de winter tot en met de maanden mei en juni is de pas gesloten vanwege de grote hoeveelheid sneeuw. De Gaviapas staat in de boeken als een uitdagende route. De weg is niet breed, er is geen vangrails en van overstekend wild moet je niet raar opkijken. Maar wanneer je eenmaal de top bereikt is het het allemaal waard en kan je genieten van een adembenemend uitzicht.

2. Grossglockner Hochalpenstrasse, Oostenrijk

De Grossglockner is niet zomaar een berg, het is de hoogste berg van Oostenrijk. Met een hoogte van bijna 3800 meter is het een indrukwekkend beeld wanneer je aan de voet staat. De Grossglockner Hochalpenstrasse staat bekend als panoramaroute. Dit houdt in dat de route beschikt over vele adembenemende uitzichten. De weg naar de top is net iets minder dan 48 kilometer. Wanneer je besluit om de top te bereiken met de motor is het handig om je vakantie te plannen in het voorjaar of de zomer. In de winter kan het er erg mistig zijn wat het uitzicht kan verpesten. Oefen wel eerst even met het rijden van lange routes in Nederland voordat je aan deze route gaat beginnen.

3. De Trollstigen route – Noorwegen

De Trollstigen route, niet de langste maar zeker wel de mooiste weg van Noorwegen. Deze weg mag niet ontbreken op je bucketlist. De route zit vol met verschillende soorten natuur. Zo wordt je verrast door immense bergen, sneeuw en de mooiste watervallen. De weg is ongeveer 20 kilometer lang slingert met elf haarspeldbochten de berg op. Tijdens deze route moet je echt de tijd nemen om de prachtige natuur om je heen te aanschouwen. Er zijn voldoende plekken waar je even kan stoppen om een foto te maken of gewoon te genieten van het uitzicht. Pas wel op, want de weg is op veel plekken aan de smalle kant. We willen je niets verplichten, maar deze route moet je eigenlijk wel een keer gereden
hebben.

4. 1001 bochten in Twente – Nederland

Jazeker! Ons eigen kikkerland beschikt ook over mooie routes voor je motorvakantie. Ondanks dat je in Nederland geen hoge bergen of ruige natuur hebt, is het toch mogelijk om op de motor te genieten van mooie routes. Een van deze routes is de 180 kilometer lange “1001 bochten” in Twente. De route begint en eindigt in Hengelo en zoals de naam al doet vermoeden bestaat deze uit veel bochten. Langs de rit word je verrast door uitgestrekte weilanden, bloeiende heidevelden (wel in de juiste periode) en pittoreske dorpjes. Wil je dus eerst even oefenen met een motorvakantie voordat je de grote bergen gaat beklimmen? Dan is deze route zeker een aanrader.

Oja, dit moet je niet vergeten

Voordat je op motorvakantie gaat, is het verstandig om een verzekering af te sluiten. Waarschijnlijk beschik je al over enkele verzekeringen, maar toch is het altijd goed om even te checken of je de juiste verzekeringen hebt afgesloten. Heb je bijvoorbeeld al een motorverzekering? Een motorverzekering vergelijken is altijd handig als je nog geen motorverzekering hebt. Dit kun je het beste doen via een onafhankelijke vergelijkingssite als Vergelijkdirect.com. Zo zorg je ervoor dat je onbezorgd kunt genieten van je motorvakantie.

We hopen je met dit artikel voldoende inspiratie te hebben gegeven voor je eerstkomende motorvakantie. We wensen je vast veel plezier!

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Buitenverwarming wanneer het koud is

Niets is beter dan een prachtige zomerdag. Overdag ben je lekker buiten of zit je aan het zwembad...

Eiwitten kopen een goed idee?

Als je een fanatieke sporter bent, is goede voeding van groot belang. Je wilt gezond eten om je...

Wat is linkbuilding eigenlijk?

Wat is linkbuilding eigenlijk? Dit is een begrijpelijke vraag als je nauwelijks bekend bent met de mogelijkheden binnen...

Maak een verstandige keuze bij het bestellen van relatiegeschenken

Duurzaamheid is ook voor bedrijven steeds belangrijker. Het is voor een bedrijf aantrekkelijk om zich als duurzaam te...