Eindelijk weer op reis: vergeet deze essentials niet

Na de hele pandemie waar we nu (hopelijk) uit zijn, zie je dat Nederlanders weer vaker op reis gaan. Kijk alleen al naar de aanhoudende drukte op Schiphol: we mogen en gaan weer! Reisde je voor het coronavirus al graag en kende je de dichtstbijzijnde luchthaven op je duimpje? Maar vind je het na zo’n lange pauze nu weer een beetje moeilijk om alles weer op orde te hebben? Dan geven we je graag een lijstje met must-haves voor jouw komende reizen.

Mis deze niet

Dat je altijd je reisdocumenten zoals een paspoort en daarbij je betaalpas nodig hebt, hoeven we jou hopelijk niet aan te herinneren. En dat een powerbank ontzettend handig is als je tijdens de reis je laptop, mobiel of noise cancelling koptelefoon moet opladen.

Maar er is nog veel meer wat van essentieel belang kan zijn. Ga je op een lange reis met overstap in een ver land? Neem dan lekker je tandenborstel, een schone onderbroek en wegwerphandschoentjes mee in je handbagage. Fris je bij de overstap even heerlijk op: je zult je als nieuw voelen. En vergeet een ‘ouderwets’ paar oortjes niet: in veel vliegtuigen kun je niet je bluetooth-oortjes of headphone koppelen. Toch die ene film zien? Plug je oortjes lekker in die aux-opening. Even niet lezen en geen scherm voor je? Een puzzelboekje neemt weinig ruimte in beslag en kan je uren vermaken!

Denk aan je benen!

Als je vaak ver vliegt of geregeld uren in de auto, trein of bus zit, dan kan het wel eens zijn dat je last krijgt van je onderbenen. Zo kunnen je onderbenen moe of zwaar aanvoelen, of kun je last krijgen van dikke, gezwollen enkels.

Door langdurig stilzitten, kan de bloedsomloop in je benen verslechteren, waardoor je die dikke enkels krijgt. Dit is in het beste geval vervelend en in het slechtste geval ook echt pijnlijk. Gelukkig kun je daar wat aan doen! Het dragen van compressie sokken kan veel schelen en absoluut helpen. Deze specifieke kousen/sokken, die eigenlijk een beetje op skisokken lijken, werken met degressieve compressie die overtollig vocht omhoog pompen. Hierdoor krijg je geen last van je benen, ook al zit je uren in dezelfde houding in het vliegtuig.

Slaap lekker!

Vlieg je vaak de hele wereld over? Dan weet je dat goed slapen belangrijk is om je niet kapot te vervelen én een jetlag te voorkomen. Toch kan het lastig zijn om bijvoorbeeld aan het einde van de middag al te gaan slapen. Dat zit niet in je ritme, zeker niet als de zon nog schijnt. Vergeet daarom je oogmasker zeker niet. In een klap is de hele wereld donker. Extra comfort? Een vliegtuig kussentje zorgt samen met oordopjes voor absolute stilte en rust. Binnen een mum van tijd droom jij lekker weg.

De tijd dat reiskussens hard plastic waren, is ook allang voorbij. Veel kussens zijn gemaakt van zacht memory foam en er zijn zelfs reiskussentjes waar je je armen in kunt stoppen om tegen de stoel voor je te slapen. We geven toe: een bed ligt lekkerder. Maar op deze manier maak je het jezelf wel het meest comfortabel.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg