Waarom een bedrijfswagen leasen?

Heb jij een prachtig bedrijf? Dan wil je natuurlijk het liefst de komende jaren alleen maar verder doorgroeien. De kans dat je dan op een gegeven moment op een punt komt dat er wellicht aan bedrijfs auto of bedrijfsbus aangeschaft moet worden om deze uitbreiding te kunnen realiseren, die is natuurlijk vrij groot. Dit kan zijn omdat je een personeelslid aanneemt voor de buitendienst, waarvoor een auto nodig is, maar ook een monteur behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. Om ervoor te zorgen dat deze nieuwe mensen hun werk op de juiste manier kunnen uitvoeren, is passend vervoer wel gewenst. Je hebt dan de keuze om een auto te kopen of te leasen. Vooral wanneer je net begint, kan het kopen van een bedrijfswagen een flinke impact hebben op je werkkapitaal, waardoor bepaalde andere investering om de bedrijfsprocessen doorgang te kunnen laten vinden niet mogelijk zijn. Omdat leasen flinke voordelen heeft, hebben we er een aantal voor je verder uitgewerkt.

Geen eigen geld nodig

Voldoende geld is voor een ondernemer natuurlijk van essentieel belang. Vooral wanneer je net begint is het daarom dus ook fijn om je geld niet ineens te hoeven uitgeven aan een enorme bedrijfswagen. Ondanks het feit dat je er voor de groei van je bedrijf wel één nodig hebt, kan de aanschaf er zelfs voor zorgen dat je overige bedrijfsactiviteiten in gevaar komen. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld het investeren in voorraad of andere belangrijke zaken om je bedrijfsprocessen te kunnen continueren. Niet voor niets is het leasen van een bedrijfswagen voor een bedrijf dus een enorm voordeel. Zo kan het kapitaal elders voor worden ingezet en komt verdere groei van de onderneming niet in het gedrang. Dit heeft als voordeel dat je niet alleen de continuïteit van het bedrijf ondersteunt, maar ook eventuele kansen op doorgroei niet in de weg zit.

Geen aanvullende kosten

Wanneer je een auto gaat leasen, dan zit de verzekering bij deze prijs is. Zo hoef je dus in tegenstelling tot wanneer je een auto koopt, geen aparte verzekering af te sluiten bij Alpina voor je auto. Wel is het goed te weten dat het deels ook afhangt van het type lease dat je hebt. Heb je een operational lease, dan zitten hier alle kosten bij in. Dit wordt dan ook niet voor niets de all in lease genoemd en is het meest gangbaar onder ondernemers. Zo weten ze namelijk precies wat ze iedere maand kwijt zijn en hoeven ze verder geen rekening te houden met grote uitgaven voor onderhoud of reparatie. Iets wat vooral voor een wat kleinere onderneming ontzettend prettig is.

Tot slot

Kies je er al bedrijf voor toch een auto te kopen voor je werknemer, dan is het wel belangrijk dat je deze juist verzekerd. Een nieuwe auto verzeker je logischerwijs vaak Allrisk, terwijl een wat oudere auto prima WA of WA+ kan. Heb je nu in het verleden problemen gehad met je verzekeren, door achterstallige betalingen of andere zaken, dan kan het zijn dat je je auto alleen nog maar kunt verzekeren bij De Vereende. Dit is een speciale verzekering die deze risico’s wel verzekerd. Uiteraard ligt de premie hiervoor wel een stuk hoger.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,251VolgersVolg
- advertentie -