Krijg een echt vakantiegevoel in je bohemian tuin

Date:

Deel bericht:

Ziet je tuin er een beetje te perfect uit? Misschien ben je toe aan een verandering, iets om hem uitnodigender en interessanter te maken. Boheemse stijl is misschien precies wat je nodig hebt! Een vleugje eclectisch kan een alledaagse ruimte veranderen in een betoverende oase. Hier volgen enkele tips om je op weg te helpen.

Wat is de Boheemse tuinstijl, en hoe kun je die in je eigen achtertuin bereiken?

De Boheemse tuinstijl draait om het mixen en matchen van verschillende elementen om een unieke en uitnodigende ruimte te creëren. Boho tuinen bevatten vaak zowel natuurlijke als door de mens gemaakte materialen, zoals stenen paden, houten hekjes en kleurrijke bloemen. Knallen van kleur zijn belangrijk in een Bohemian ontwerp, dus wees niet bang om te experimenteren met verschillende tinten.

- Advertisement -

Wat planten betreft, kies een verscheidenheid aan texturen en hoogtes om interesse en diepte toe te voegen. En vergeet tenslotte niet de kleine details die een grote impact hebben, zoals windklokken, lantaarns en vogelhuisjes. Met een beetje creativiteit kun je de Boheemse tuinstijl gemakkelijk bereiken in je eigen achtertuin. En met de beste douches voor buiten wordt je tuin zelfs nog fijner.

Voeg eclectische accenten toe om je tuin uniek te maken

Een tuin is een geweldige manier om wat persoonlijkheid aan je huis toe te voegen. Door zorgvuldig planten, bloemen en andere decoraties te kiezen, kun je een ruimte creëren die jouw smaak en stijl weerspiegelt. Maar als je echt wilt dat je tuin opvalt, kun je overwegen wat eclectische accenten toe te voegen. Het toevoegen van een paar onverwachte elementen kan je tuin een gevoel van plezier en onvoorspelbaarheid geven.

Je kunt bijvoorbeeld proberen bloemen te planten in ongewone kleurencombinaties of beelden te plaatsen op onverwachte plaatsen. Je zou zelfs kunnen proberen om gordijnen of windgongs aan boomtakken te hangen. Door buiten de kaders te denken, kun je een tuin creëren die echt uniek is.

Gebruik planten en bloemen om een natuurlijk gevoel te creëren

Er is iets met een tuin dat gewoon goed voelt. Misschien is het de frisse lucht, of de kleurrijke bloemen. Wat de reden ook is, tuinen hebben een manier om ons op te beuren en tot rust te brengen. Als je een ruimte wilt creëren met een natuurlijke, bohemian uitstraling, overweeg dan het gebruik van planten en bloemen om de gewenste look te bereiken.

Begin met het kiezen van verschillende bloemen in roze, paarse en blauwe tinten. Voeg dan wat groen toe voor het contrast. Varens, klimop en ander bladgroen geven een organisch gevoel. En wees tenslotte niet bang om te experimenteren met verschillende texturen en hoogtes. Door een verscheidenheid aan planten in je tuin te verwerken, creëer je een ruimte die zowel mooi als rustgevend is. Op zoek naar kleding voor je tuin? Vind hier de beste kleding voor in de tuin.

Creëer zitplaatsen om buiten te ontspannen

Verzacht een tuinruimte door een bohemian zithoek te creëren. Vul de zithoek met pluche kussens en kleurrijke kleden. Stapel de kussens hoog op om een ontspannen en comfortabele ruimte te creëren om van het buitenleven te genieten. Neem een klein tafeltje in de ruimte op voor drankjes en hapjes. Creëer een eclectische look door meubels te mixen en te matchen. Gebruik een mix van stoelen, krukjes en vloerkussens. Kies voor extra belangstelling meubels in verschillende kleuren en patronen.

Leg tapijten op de grond voor extra comfort en visuele belangstelling. Kies vloerkleden in kleuren en patronen die de andere elementen in de ruimte aanvullen. Zet potplanten rond de zithoek om een natuurlijk gevoel te creëren. Kies planten die goed gedijen in de hoeveelheid zonlicht die de ruimte krijgt. Hang rond de omtrek van de ruimte lichtsnoeren voor avondentertainment. De lampjes geven de ruimte warmte en sfeer. Met deze tips kun je gemakkelijk een bohemian zithoek in je eigen tuin maken.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

De risico’s van het vak van strafrechtadvocaat

Een strafrechtadvocaat kiest niet voor het makkelijkste beroep. De jurist krijgt altijd te maken met mensen die worden...

4 redenen waarom bergwandelen steeds populairder wordt onder de jongeren

In de afgelopen jaren is bergwandelen steeds populairder geworden onder jong en oud. Het is interessant om te...

Hoe lang gaan kunstplanten mee?

Kunstplanten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Ze brengen groen in huis zonder dat...

Do’s en don’ts voor de Rotterdamse ondernemer

Als ondernemer in Rotterdam of in de omgeving van deze grote stad wil je natuurlijk dat jouw bedrijf...