Veilig transporteren met een Blueline isolatietas

Date:

Deel bericht:

Regels voor vervoer van stoffen met een biologische oorsprong

Voor het vervoeren van alledaagse spullen gelden er geen speciale voorzorgsmaatregelen of eisen. Heeft een product geen biologische oorsprong en is het niet brandgevaarlijk of chemisch direct schadelijk voor de volksgezondheid, dan gelden er in principe geen beperkingen. Anders wordt het met bepaalde chemische en biologische stoffen die met uiterste voorzichtigheid behandeld moeten worden. In het beroepsgoederenvervoer weten chauffeurs er alles van. Niet iedereen is bevoegd om met bepaalde stoffen te mogen rijden. Ook voor dieren zoals varkens en gevogelte gelden er strengere regels. Bij het transport van patiëntmaterialen, zoals lichaamsvloeistoffen en andere stoffen van biologische oorsprong zijn er speciale verpakkingen nodig. Ook voor deze categorie B-stoffen is voor en tijdens het vervoer voldaan aan strenge wettelijke vereisten wanneer deze van A naar B gereden of gevlogen zijn. Er is dan altijd gebruik gemaakt van verpakkingen zoals een speciale isolatietas om het transport veilig, vlekkeloos en binnen de kaders van de wet te vervoeren.

- Advertisement -

Isolatietas en plastic buisjes voldoen aan Internationale wetgeving

Categorie B-stoffen zijn verpakt in speciaal daarvoor bestemde reageerbuisjes van plastic. Alleen zo is voldaan aan de ADR-eisen, waarvan de afkorting is ontleend uit het Frans. Dit geeft duidelijk het internationale karakter aan van het verdrag. Harmonisatie tussen de verschillende vervoerswetten van elk land was nodig. Bij het vervoer van gevaarlijke stoffen kunnen gevaarlijke en onnodige situaties ontstaan. Met het maken van duidelijke afspraken zijn deze mogelijke problemen getackeld. Deze eisen vermelden hoe de gevaarlijke goederen zijn ingedeeld, elk op specifieke eigenschappen ter aanduiding van de mate van gevaar. De verpakkingen en isolatietassen van de Blueline-serie voldoen aan de eisen die in de ADR staan beschreven, evenals de speciale plastic buisjes met dop waar menselijk of dierlijk materiaal in bewaard wordt.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

4 redenen waarom bergwandelen steeds populairder wordt onder de jongeren

In de afgelopen jaren is bergwandelen steeds populairder geworden onder jong en oud. Het is interessant om te...

Hoe lang gaan kunstplanten mee?

Kunstplanten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Ze brengen groen in huis zonder dat...

Do’s en don’ts voor de Rotterdamse ondernemer

Als ondernemer in Rotterdam of in de omgeving van deze grote stad wil je natuurlijk dat jouw bedrijf...

Een tas vol mogelijkheden: geschenken die echt impact maken

Met de overvloed aan keuzes is het vinden van een relatiegeschenk gemakkelijker geworden voor bedrijven. Maar hoe vindt...