Zo kies je de perfecte oorbellen voor elke outfit

Er zijn zo veel verschillende soorten oorbellen, dat het lastig kan zijn om erachter te komen welke het beste passen bij welke outfit. Oorbellen zijn er in allerlei soorten en maten, van sierlijke oorstekers tot grote hoepels, en ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder goud, zilver, plastic, en zelfs bamboe of hout. Dus hoe weet je nu welke oorbellen het beste passen bij jou?

Houd rekening met je gezichtsvorm

Een manier om te beslissen welke oorbellen bij je passen is door te kijken naar je gezichtsvorm. Vrouwen met een ovaal gezicht kunnen zowat elk type oorbel dragen. Als je een rond gezicht hebt, is het beter om langwerpige of hoekige oorbellen te kiezen om je look wat contrast te geven. Diamantvormige gezichten kunnen het beter bij kleine of middelgrote oorbellen houden; grote hoepels maken je gelaatstrekken alleen maar meer uitgesproken. En als je een vierkant gezicht hebt, kies dan voor zachte rondingen en vermijd scherpe hoeken.

De kleur van je oorbellen

Als je eenmaal hebt besloten voor een bepaalde stijl oorbellen, is de volgende stap het uitzoeken van welke kleur het beste samen gaat met je outfit. Zwarte outfits zien er geweldig uit met zilveren of witte sieraden; metallic kleuren zoals goud of brons passen goed bij aardetinten; en felgekleurde kleding vraagt om even felle accessoires. Het komt er op neer dat de kleur van je oorbellen moet passen bij de kleuren van je outfit of dat ze deze aanvullen.

Zilveren of gouden oorbellen

Gouden en zilveren oorbellen zijn daarnaast beide populaire opties voor vrouwen. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen de twee die je kunnen helpen een keuze te maken. Zilveren oorbellen worden vaak beschouwd als meer veelzijdig, omdat ze goed samen gaan met zowel lichte als donkere kleuren. Gouden oorbellen, aan de andere kant, worden vaak beschouwd als luxueus en zijn misschien beter geschikt voor formele gelegenheden.

Een warme of koele ondertoon

Een andere manier om te beslissen of zilveren of gouden oorbellen het beste bij je passen is om te kijken naar de ondertoon van je huid. Zilveren oorbellen zien er geweldig uit bij vrouwen met een koele ondertoon, terwijl gouden oorbellen warme huidtonen mooi aanvullen. Als je niet zeker weet wat de ondertoon van je huid is, probeer dan te kijken naar de aderen aan de binnenkant van je pols. Als je aderen groen lijken, heb je een warme huidskleur; als ze blauw lijken, heb je een koele huidskleur.

Oorbellen als eyecatcher

Tot slot is het ook goed om je te realiseren dat oorbellen op zichzelf ook een statement kunnen maken. Als je een gedurfde fashion statement wil maken of op zoek bent naar nét dat beetje extra, is het dragen van grote, opvallende oorbellen zoals chandeliers, ook wel kroonluchter oorbellen genoemd, een goed idee. Als je toch liever voor iets subtielers gaat, zijn klassieke oorknopjes of delicate druppel oorbellen een goede oplossing. Het dragen van oorbellen is een perfecte manier om je outfit af te maken – dus veel plezier met het uitzoeken van het perfecte paar voor je look!


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,275VolgersVolg
- advertentie -