Informatie over tarwegries

Tarwe is een van de meest veelzijdige voedingsmiddelen. Het wordt in verschillende recepten en gerechten gebruikt om smaak, textuur en voeding toe te voegen. Tarwegries is een belangrijk bijproduct van het malen van tarwe, dat verder verwerkt kan worden tot andere producten. Griesmeel bevat veel zetmeel en weinig eiwitten, mineralen en vetten. Het bevat ook een goede hoeveelheid vitaminen zoals thiamine, niacine, B6, foliumzuur, pantotheenzuur en vitamine E.

Een portie tarwegries van 100 gram levert 42 gram koolhydraten, 10 gram eiwit, 5 mg calcium, 1 mg ijzer, 1330 mg fosfor, 1 mg vitamine B2, 3 mg vitamine B5, 2 mg vitamine B1, 4 mg vitamine B3, 1mg vitamine E en 1 mg vitamine K.

Lees verder voor de positieve werking van tarwegries en waarom je het moet gebruiken.

Wat is tarwe graan?

Graankorrels zijn de eetbare zaden van grassen. Graankorrels kunnen endogeen of exogeen zijn. Endogene granen worden ook wel tropische granen genoemd, en exogene granen worden ook wel gematigde granen genoemd. Tarwe is wereldwijd een van de belangrijkste exogene graansoorten. Het wordt geteeld in gematigde streken over de hele wereld, en is een van de weinige gewassen die in een breed scala van klimaten en bodemsoorten kunnen worden geteeld. Tarwe is een grassoort (Triticeae) die wordt geteeld als een belangrijk voedingsgraan. Het is een zelfbestuivende plant die een groot aantal eetbare zaden of korrels produceert die gewoonlijk zaden worden genoemd, hoewel alleen de zaadknoppen (of aren) voor voedsel worden geoogst.

Conclusie

Tarwegries is een uitstekende bron van vele vitaminen, mineralen en vezels. Het kan op vele manieren worden gekookt en gegeten, en het wordt ook gebruikt in gebak en kindervoeding. Tarwegries is een veelzijdig, voedzaam en smakelijk graan. Het kan op vele manieren worden gekookt en gegeten, en het kan ook worden gebruikt in gebak. Als je nieuwsgierig bent naar alles wat je moet weten over het koken van tarwekorrels – en enkele tips over hoe je dat moet doen – lees dan verder voor onze ultieme gids! Kom meer te weten over tarwegries bij de website Looop.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,295VolgersVolg
- advertentie -