Waar moet je op letten bij het kopen van een koelwerkbank?

Als je eigenaar bent van een horecazaak, bijvoorbeeld een restaurant, dan is een koelwerkbank eigenlijk ondenkbaar. Een koelwerkbank is mega veelzijdig, gezien het een werkbank betreft waar je werkzaamheden op kunt uitvoeren, die tevens een gekoeld onderstel bevat. Dit onderstel bestaat vaak ook uit planken en laden. Hierdoor heb je meer ruimte. Het is dus de perfecte werkplaats in de keuken, omdat je de ingrediënten binnen handbereik hebt. Lees er hier meer over!

Energie

Een goede koelwerkbank kan een uitstekende investering zijn, maar houd er rekening mee dat sommige modellen meer kosten om te gebruiken dan andere. Dit komt door het energielabel. Bij een eerste inspectie lijken sommige koelwerkbanken misschien betaalbaar in aanschaf, maar de dagelijkse bedrijfskosten bewijzen dat ze geen goede lange termijn oplossing zijn voor je restaurant. Veel minder bekende merken hebben hoge bedrijfskosten omdat ze inefficiënt zijn. Aangezien vele koelwerkbanken meer dan 12 uur per dag aan staan, kan dit al snel zorgen voor kosten die door het dak gaan. Dit kan uiteindelijk ertoe leiden dat jij minder winst maakt. Je bent natuurlijk op zoek naar een koelwerkbank die je je kunt veroorloven, maar je moet ook op de feiten letten en controleren of de koelkast die je aanschaft energiezuinig is of niet. Denk daarnaast aan het milieu. Een koelkast of vriezer met een A-label helpt jouw ​​ecologische voetafdruk te verkleinen en de bedrijfskosten laag te houden. Neem een kijkje bij Horecacentrum Brabant voor energiezuinige koelwerkbanken!

Design

Tijdens je zoektocht kom je een grote verscheidenheid aan merken en assortimenten commerciële koelkasten tegen. Hoewel het belangrijk is dat jouw koelkast past bij jouw persoonlijk smaak, moet hij ook goed presteren. Laat je niet afleiden door mooie gadgets (tenzij je ze nodig hebt). Begin met het afvinken van de basisbehoeften voor je bedrijf. Overweeg ook eerst hoeveel opslagruimte nodig is, het temperatuurbereik en de grootte. Vervolgens kun je gaan kijken naar kleuren en dessins.

Capaciteit

Het hebben van een koelkast met de juiste capaciteit is essentieel. Je hebt voldoende ruimte nodig om de producten op te slaan, maar je wilt niet betalen voor extra ruimte die niet wordt gebruikt. Te klein kopen en te veel vullen belast de compressor. Koop te groot en je verspilt zowel energie als geld. Het is ook belangrijk om te onthouden wie de koelkast gaat gebruiken. Jij en je team moeten gemakkelijk bij alle producten kunnen komen.

Automatisch ontdooien

Net als je huishoudelijke koelkast thuis, kan een koelwerkbank last hebben van ijsvorming. Dit kan leiden tot slechte prestatie en overbelasting, waardoor deze het mogelijk ook eerder zal begeven. Het kopen van een koelwerkbank met automatische ontdooifunctie bespaart je veel tijd omdat je het ijs niet zelf handmatig hoeft te verwijderen. Ideaal!


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,296VolgersVolg
- advertentie -