Meer sfeer in huis met verlichting!

Kan het jou ook niet gezellig genoeg zijn in huis? Dan ben je waarschijnlijk iemand die verlichting erg belangrijk vindt. Met de juiste verlichting kun je namelijk een bepaalde sfeer of uitstraling in de ruimte creëren. Dit bereik je door bijvoorbeeld voor mooie Led inbouwspots te kiezen. Eerst meer weten? Lees dan gauw verder, want in dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over deze prachtige én energiezuinige lampen in huis!

Extra sfeer creëren

Dankzij LED inbouwspots kun je veel sfeer creëren in huis. In de woonkamer moet het bijvoorbeeld erg gezellig zijn en dit kun je bereiken door voor warme LED spots te kiezen. Daarnaast kun je ook extra LED spots met koel licht plaatsen in een leeshoekje, zodat je altijd voldoende licht hebt om te werken of lezen. In de keuken is een goede verlichting ook erg belangrijk. Heb je een industriële keuken, dan plaats je bijvoorbeeld bijpassende zwarte inbouwspots. Kortom, er is van alles mogelijk met LED inbouwspots om je huis van meer sfeer te voorzien!

Waar inbouwspots plaatsen?

Zoals je net al hebt kunnen lezen, kun je inbouwspots eigenlijk overal in huis plaatsen. Wel moet je rekening houden met een aantal zaken. Zo moet je bijvoorbeeld letten op de vochtigheid in een ruimte. Ben je van plan om inbouwspots in de badkamer te plaatsen, dan moet je kiezen voor LED armaturen met een (spat)waterdicht kenmerk. Reguliere LED inbouwspots zijn namelijk niet waterdicht. Je kunt de waterdichtheid zien aan de IP-norm, bestaande uit twee cijfers. Het tweede cijfer geeft aan in welke mate het waterdicht is. Zo zijn LED spots met het kenmerk IP-65 geschikt om in een vochtige ruimte zoals een badkamer te plaatsen.

Hoe zit het met LED inbouwspots voor buiten?

Wil je LED spots om buiten in de tuin te plaatsen bijvoorbeeld? Ook dan is het van belang dat je op de IP-norm let. Plaats je de LED inbouwspots op een plek waar het niet direct nat wordt door regen, dan is een lagere IP-waarde zoals IP-44 prima geschikt. Dit geldt dus ook wanneer je de inbouwspots buiten, maar wel onder een afdak wilt plaatsen. Plaats je de LED spots in de buitenlucht zonder een overkapping, dan is aan te raden om minimaal voor IP-68 te kiezen. Zo weet je zeker dat de lampjes ook veilig zijn tijdens een regen- of stormbui.

Hoe duurzaam zijn LED inbouwspots?

LED lampjes gaan heel lang mee, zeker als je het vergelijkt met halogeenlampen bijvoorbeeld. Om je een idee te geven: een LED spotje heeft gemiddeld 25.000 branduren, terwijl een halogeenlamp slechts 5.000 branduren heeft. Als je dit omrekent naar jaren, dan kan een LED inbouwspot dus bijna drie jaar dag en nacht blijven branden. Daarnaast heeft LED ook te maken met een schakelcyclus. Dit geeft aan hoe vaak je de spot aan en uit kunt zetten. Gemiddeld kan dit bij een LED spot zo’n 12.500 keer. Tenslotte heb je natuurlijk ook garantie. De meeste LED inbouwspots hebben twee jaar garantie, dus mochten jouw LED lampjes voor die tijd kapot zijn, dan kun je daar nog altijd een beroep op doen.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,295VolgersVolg
- advertentie -