Wat zijn de eisen van zakelijk een auto leasen?

Als je als bedrijf een auto wilt leasen waar je zakelijk gebruik van zult gaan maken, moet je je jaarcijfers aanleveren als bewijs dat je de lasten kunt dragen. Zo moet je bijvoorbeeld een formele bedrijfsstructuur hebben, zoals een BV of een eenmanszaak, de kredietwaardigheidsscore moet positief zijn en je moet een verzekering afsluiten die de auto dekt tegen schade en verlies. Naast al deze eisen is het belangrijk je te verdiepen in de verschillende soorten leasecontracten.

Vastgestelde periode leasen

Als je denkt aan zakelijk lease zzp dan zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Een van de meest populaire opties is een leasecontract waarbij je een auto leaset voor een vastgestelde periode en kilometrage. Hierbij betaal je een maandelijkse vergoeding en ben je verantwoordelijk voor het onderhoud en de verzekering van de auto. Als de periode voorbij is, geef je de auto weer terug aan de leasemaatschappij. Bekijk goed de voorwaarden als je deze optie overweegt en vergelijk eventueel verschillende leasecontracten om te kunnen bepalen welke het beste bij jouw bedrijfsbehoeften past. Kom je er toch niet uit? Overweeg dan om een expert in te schakelen die je helpt bij het maken van de beslissing.

Financial lease

Ook financial lease is een optie voor het leasen van een (zakelijke) auto, bijvoorbeeld bij Nationale Autolease. Bij financial lease betaal je een vastgestelde, maandelijkse vergoeding voor de gehele looptijd van het contract en heb je de optie om de auto aan het einde van de looptijd te kopen tegen een vooraf afgesproken prijs. Het voordeel van financial lease is dat je het bezit van de auto uiteindelijk overneemt en je dus zelf kunt bepalen wat er na het contract met de auto gebeurt. Het is echter wel belangrijk om te realiseren dat de verkoopwaarde van de auto aan het einde van het contract waarschijnlijk lager zal zijn dan de aankoopprijs. Het is dan ook verstandig om dit in jouw beslissing mee te nemen tijdens jouw zoektocht naar een lease auto.

Shortlease

Als laatste heb je de optie shortlease. Dit is een optie die geschikt is voor bedrijven die op zoek zijn naar veel flexibiliteit. Bij shortlease lease je de auto namelijk voor een kortere periode en ben je niet verplicht om hem aan het einde van de leaseperiode te kopen. Dit is ideaal voor bedrijven die op zoek zijn naar een tijdelijke oplossing of die snel moeten inspelen op veranderende behoeften. Wel is shortlease over het algemeen duurder dan andere lease-oplossingen, weeg daarom eerst de kosten en voordelen af tegen jouw bedrijfsbehoeften. Nadat je dit hebt gedaan kun je een besluit nemen en bepalen welk type leasecontract het beste bij jou en je bedrijf past.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,296VolgersVolg
- advertentie -