Zo creëer je een comfortabele en veilige badkamer!

Een val is zo gemaakt. Jaarlijks gaan zelfs meer dan honderdduizend ouderen hiervoor naar het ziekenhuis waarbij het valincident in veel gevallen in de badkamer en op het toilet hebben plaatsgevonden. Extra goede reden om je huidige badkamer eens onder de loep te nemen. We geven je tips hoe je deze ruimte veiliger inricht.

Schoonheid combineren met veiligheid

Luxe badkamers bieden in de basis de perfecte combinatie tussen comfort, pracht en praal en veiligheid. Zo ga je voor een ruimte die van alle gemakken voorzien is en waarbij het oog ook wat krijgt. Gelukkig gaan schoonheid en veiligheid heel goed samen!

Vloer met antislip

Badkamervloeren kunnen glad zijn, zeker als ze wat vochtiger zijn. Vooral in de douche kan het interessant zijn om je vloer van een speciale antislip coating te laten voorzien. En wanneer je kiest voor een nieuwe tegelvloer, dan is een matte tegel met lichte structuur een betere keuze voor valpreventie dan een gladde tegel. Tevens kun je een mooi antislip matje plaatsen. Die voelen ook nog eens lekker warm aan je voeten.

Veilige thermostaatkraan

Er zijn verschillende soorten kranen. De oude en/of goedkopere kranen stel je in door wat random te draaien. Minder veilig! Door te kiezen voor een thermostaatkraan kun je eenvoudig de temperatuur kiezen. Er zit tevens een beveiliging op zodat je hem niet per ongeluk te heet draait. Minder kans op brandwonden en het is ook nog eens comfortabel, omdat je de temperatuur tot op de precieze graad kunt reguleren.

Voldoende bewegingsvrijheid

Ruimte in de badkamer is super fijn en voorkomt ook nog eens gevaarlijke situaties. Als de badkamer erg klein is dan kun je overwegen om de ruimte te verplaatsen naar een lege slaapkamer (indien mogelijk). Verder zorg je ervoor dat er geen handdoeken en kleding op de vloer slingeren. Voor je het weet lig je op de grond omdat je er over gevallen bent. Een opgeruimde badkamer is het halve werk!

Inrichting en hulpmiddelen

Als je slecht ter been bent dan kun je bijvoorbeeld extra wandgrepen in de douche en bij het toilet plaatsen, alsook een zitje in de douche. Voor de douche zijn speciale zitstoelen verkrijgbaar. Een zwevende wastafel is daarnaast wel fijn om je voeten niet te stoten. Het biedt ook uitkomst als je in een rolstoel zit en makkelijker bij de wastafel wilt kunnen. Voorkom waar mogelijk afstapjes en hobbels en kies zo veel als mogelijk voor een gelijke vloer.

Oppassen met kortsluiting

Helaas delen we op Nieuwsopbeeld wel eens nieuws over branden die uitbreken in de badkamer. De meest voorkomende oorzaak komt door kortsluiting. Dit kan zijn door inbouwspotjes, maar ook elektrische apparaten als de tandenborstel, stijltang, haardroger, et cetera. Zorg dat verlichting op een juiste manier is aangelegd (laat bij twijfel controleren) en trek stekkers uit als je van huis gaat. De kabel van bijvoorbeeld een haardroger kan na verloop van tijd breken en dan is vervangen sowieso een goed idee.

Afzuiging en schimmel

Wanneer je badkamer wat ouder is en de afzuiging niet optimaal werkt, kan al snel (zwarte) schimmel ontstaan. Dit is ten eerste niet prettig om te zien, maar kan ten tweede ook nog eens gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Zo kan het leiden tot luchtweg- en ademhalingsproblemen, allergische reacties, misselijkheid en irritatie. Met dikke bleek, soda of speciale schimmelverwijderaar is dit soms nog weg te halen. Lukt dit niet, dan zijn grotere maatregelen aan te raden. De badkamer verbouwen, beschimmelde delen vervangen en betere afzuiging plaatsen kan een oplossing zijn.

Tips van experts voor badkamer aanpassingen

Tijd voor een badkamer upgrade, omdat je meer comfort en veiligheid in de badkamer wilt ervaren? Dan kun je terecht bij badkamerexperts. Neem eens een kijkje op Sanitairpakket.nl. Hier kies je uit tal van designs die niet alleen mooi en luxe zijn, maar ook erg praktisch. Wanneer je kiest voor een badkamer op maat dan wordt er ook rekening gehouden met bepaalde wensen op het gebied van veiligheid. Specialisten kunnen je namelijk persoonlijk advies geven op basis van jouw ruimte, zodat je steeds weer voor een veilige en comfortabele badkamer ervaring gaat.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,295VolgersVolg
- advertentie -