Met een mond vol tanden: een compleet gebit door tandimplantatie

Het verliezen van een tand kan verschillende oorzaken hebben. Een ongeluk, een aandoening of eenvoudigweg ontoereikende mondhygiëne zijn daarvan enkele voorbeelden. Gelukkig hoef je niet met een incompleet gebit rond te blijven lopen. Dankzij implantaten en kronen kun je weer ongehinderd en zonder schaamte lachen, praten en eten. Doorgaans is een tandimplantatie de beste manier om een tand of kies te vervangen. Of dat ook voor jou het geval is, kan worden beoordeeld door een kaakchirurg met een specialisatie in implantologie.

Een tandimplantaat als basis voor een kroon, brug of prothese

Een tandimplantatie, ook wel een gebitsimplantaat genoemd, is een van titanium vervaardigd schroefje dat in je kaak wordt geplaatst. Daar dient deze als kunstmatige tandwortel. Dit maakt een tandimplantaat eveneens de basis voor een kroon, maar ook een brug of prothese. Deze dienen op hun beurt weer ter vervanging voor een tand of kies. Een tandimplantaat groeit langzaam maar zeker in het bot. Dit heet osseointegratie. Je voelt hier niets van. Binnen de kaakchirurgie worden tandimplantaten al tientallen jaren gebruikt.

Wortel verwijderen, tandimplantaat plaatsen, kroon monteren

Een tandimplantatie is geïndiceerd wanneer je boven het tandvlees nog weinig tand over hebt. Enkel een kroon heeft dan onvoldoende houvast. In deze gevallen worden kronen op het tandimplantaat bevestigd. Ten eerste verwijdert de kaakchirurg de verzwakte wortel. Tandimplantaten worden van weefsel vriendelijktitanium vervaardigd en in het kaakbot geplaatst. Na deze ingreep vindt het genezingsproces plaats alvorens de kroon daarop wordt gemonteerd.

De aanpak bij meerdere ontbrekende tanden of kiezen

Een kroon is een duurzame vervanging voor tanden of kiezen. Niet altijd biedt een kroon voldoende oplossing. Is er bij jou sprake van meerdere ontbrekende tanden of kiezen? Dan is het plaatsen van een brug noodzakelijk. Dit is een overspanning tussen twee tanden of kiezen. Een brug vervangt meerdere tanden of kiezen tegelijk. Je gebit wordt zo aanzienlijk stabieler en het kauwen verloopt eenvoudiger. Net als een tandimplantaat en een kroon weet ook een brug de uitstraling van het gebit te verbeteren.

Waarom is het belangrijk om beschadigde tanden aan te pakken?

Ieder mens beschikt graag over een mooie, natuurlijk uitziende glimlach. Om die reden laten de meeste mensen een beschadigd gebit dan ook redelijk vlot herstellen. Toch besluit ook een deel ertoe om dit, om uiteenlopende redenen, niet te doen. Vooral wanneer de tand niet direct zichtbaar is bij het praten of lachen. Maar wist je dat je van een beschadigd gebit ziek kunt worden? Zo krijgen bijvoorbeeld bacteriën vrij spel. Deze kunnen ook in de rest van je lichaam schade aanrichten. Voor een tandimplantaat kies je dus om esthetische redenen én gezondheidsredenen.

De oplossing voor betaalbaar gebitsherstel

We weten allemaal dat een bezoekje aan de tandarts financieel gezien niet in de koude kleren gaat zitten. TopTanden Dental zorgt voor de professionele aanpak van tandheelkundige implantaten in Boedapest. De behandeling wordt door ervaren implantologen en kaakchirurgen en volgens dezelfde technieken als in Nederland uitgevoerd. Op die manier blijft gebitsherstel betaalbaar. De gehele behandeling, inclusief afspraken, vlucht en verblijf, worden je door TopTanden Dental uit handen genomen.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg