Zo kies je de beste zonnebrand voor het gezicht

Date:

Deel bericht:

De zon kan heerlijk zijn, maar het kan ook schade toebrengen aan de huid. Daarom is het belangrijk om de juiste zonnebrandcrème te kiezen, vooral als het gaat om het gezicht. Een dermatoloog kan helpen bij het kiezen van de beste zonnebrandcrème voor jouw huid. Hier zijn enkele tips van een dermatoloog om je te helpen de beste zonnebrandcrème voor het gezicht te kiezen.

Kies een breed spectrum zonnebrandcrème

- Advertisement -

Een van de belangrijkste dingen die je moet zoeken in een zonnebrandcrème is breed spectrum aan bescherming. Dit betekent dat de zonnebrandcrème bescherming biedt tegen zowel UVB- als UVA-straling. UVB-stralen zijn de stralen die zonnebrand veroorzaken, terwijl UVA-stralen verantwoordelijk zijn voor vroegtijdige veroudering van de huid en kunnen leiden tot huidkanker.

Kies de juiste SPF

SPF staat voor Sun Protection Factor. Het geeft aan hoe lang de zonnebrandcrème je huid beschermt tegen UVB-stralen. Een zonnebrandcrème met een SPF van 30 blokkeert ongeveer 97% van de UVB-stralen, terwijl een zonnebrandcrème met een SPF van 50 ongeveer 98% blokkeert. Het is belangrijk om te onthouden dat hogere SPF-niveaus niet noodzakelijkerwijs betere bescherming bieden, dus een SPF van 30 of 50 is vaak voldoende.

Kies een zonnebrandcrème die bij jouw huidtype past

Er zijn verschillende soorten zonnebrandcrèmes die passen bij verschillende huidtypes. Voor een droge huid kun je het beste kiezen voor een zonnebrandcrème met hydraterende ingrediënten zoals glycerine of hyaluronzuur. Voor een vette huid kun je het beste kiezen voor een lichtgewicht, olievrije zonnebrandcrème die geen poriën verstopt. Voor de gevoelige huid kun je het beste kiezen voor een zonnebrandcrème die geen irriterende ingrediënten bevat.

Kies een zonnebrandcrème die bij jouw levensstijl past

Als je veel buiten bent of actief bent, is het belangrijk om een zonnebrandcrème te kiezen die water- en zweetbestendig is. Dit betekent dat de zonnebrandcrème niet van je gezicht af zal glijden als je zweet of zwemt.

Kies een zonnebrandcrème die past bij jouw make-up

Als je make-up draagt, is het belangrijk om een zonnebrandcrème te kiezen die goed past bij jouw make-up. Een zonnebrandcrème met een matte afwerking kan helpen om een glimmende huid te voorkomen. Als je foundation draagt, kies dan voor een zonnebrandcrème die goed samengaat met jouw foundation, zodat het niet korrelig wordt.

Tot slot is het belangrijk om je zonnebrandcrème regelmatig aan te brengen. Breng het minstens om de twee uur aan en vaker als je veel zweet of zwemt. Benieuwd naar meer informatie over je huid? Bekijk deze website.

- Advertisement -

Gerelateerd

Het geheim van succesvolle leadgeneratie voor bedrijven in Rotterdam

In de dynamische zakelijke omgeving van Rotterdam is het cruciaal voor bedrijven om hun groei te stimuleren en...

Hoe voorkom je oplichting en criminaliteit bij kantoorhuur?

Heb je een bedrijfspand te huur? Dan is het belangrijk dat je een huurder vindt die je kunt...

Hoeveel jaar geleden is jouw cv-ketel nagekeken?

In de drukte van ons dagelijks leven vergeten veel mensen vaak het belang van regelmatige controle van hun...

Waarom het verstandig is om met vakmensen uit je eigen regio in zee te gaan

Als het gaat om het inhuren van professionals voor bouwprojecten, kan het verleidelijk zijn om te kijken naar...