5 Europese reisbestemmingen die perfect zijn in het voorjaar

De lente is een prachtige tijd van het jaar om op reis te gaan. Het is de tijd waarin de natuur weer tot leven komt en de temperaturen aangenaam zijn. Maar waar ga je naartoe? Als je op zoek bent naar een unieke reisbestemming voor het voorjaar, dan zijn hier vijf suggesties die je absoluut verwonderen tijdens een bezoek in de lente. Ontdek waar jij deze lente absoluut naartoe moet en lees snel verder!

Toscane, Italië
Toscane is een regio in Centraal-Italië die bekend staat om zijn glooiende heuvels, middeleeuwse dorpen en kunstschatten. In het voorjaar zijn de temperaturen mild en kun je genieten van prachtige landschappen en bloeiende wijngaarden. Het is dan ook de perfecte tijd om de beroemde wijnroutes van Toscane te verkennen en te genieten van de beste Italiaanse wijnen en heerlijke olijfolie. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan Florence, de bakermat van de Renaissance, waar je kunt genieten van indrukwekkende architectuur en wereldberoemde kunstwerken. Bezoek bijvoorbeeld de prachtige kathedraal van Santa Maria del Fiore, het Uffizi Museum met zijn enorme kunstcollectie en de Boboli-tuinen met zijn mooie beelden en fonteinen.

Lissabon, Portugal
Lissabon is de perfecte bestemming voor wie op zoek is naar zon, cultuur en heerlijk eten. De stad ligt aan de rivier de Taag en is beroemd om zijn historische gebouwen, kleurrijke wijken en romantische sfeer. In het voorjaar schijnt de zon volop en staan de bloemen in bloei, waardoor de stad nog mooier wordt. Maak een wandeling door de charmante wijk Alfama, waar smalle straatjes en trappen omhoog en omlaag kronkelen, en waar je kunt genieten van het uitzicht over de stad en de rivier. Bezoek ook de toren van Belém, een iconisch monument dat dateert uit de 16e eeuw, en proef de beroemde pasteis de nata, heerlijke Portugese custardtaartjes. In het voorjaar zijn er ook veel muziek- en culturele festivals in de stad, zoals het IndieLisboa-festival en het FIMFA Lx-festival, een internationaal festival voor poppen- en objectentheater.

Barcelona, Spanje
Barcelona is een bruisende stad die het hele jaar door veel toeristen trekt. In het voorjaar is de stad echter op zijn mooist. De zon schijnt, de bloemen bloeien en de stad staat vol met festivals en evenementen. Zo is er bijvoorbeeld het Primavera Sound-festival, dat elk jaar plaatsvindt in mei en waar bekende internationale artiesten optreden. Maar ook het Sant Jordi-festival, dat op 23 april wordt gevierd en waarbij de stad wordt versierd met rozen en boeken, is een echte aanrader. Naast de festivals is er natuurlijk nog veel meer te doen in Barcelona. Maak een wandeling over de beroemde Ramblas, bezoek de iconische Sagrada Familia en de prachtige kathedraal van Gaudí, en geniet van heerlijke tapas en sangria op een zonnig terras.

Marrakech, Marokko

Marrakech is een geweldige bestemming voor het voorjaar. Het is er dan nog niet te heet, maar wel warm genoeg om te genieten van de buitenlucht. De stad staat bekend om zijn kleurrijke souks, prachtige moskeeën en historische paleizen. Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Marrakech is een wandeling door de medina, de oude stadskern, waar je kunt verdwalen in de vele straatjes en steegjes. Hier vind je ook de beroemde Koutoubia-moskee, een van de grootste moskeeën van Marokko, en het Bahia-paleis, een prachtig voorbeeld van islamitische architectuur.

Provence, Frankrijk
De Provence is een geweldige bestemming voor het voorjaar, vooral voor liefhebbers van bloemen en natuurlijke schoonheid. De regio staat bekend om zijn lavendelvelden, die in het voorjaar volop in bloei staan. Het is dan ook de perfecte tijd om de prachtige paarse velden te bewonderen en te genieten van de heerlijke geur van lavendel. Maar de Provence heeft nog veel meer te bieden. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de middeleeuwse dorpjes, zoals het pittoreske Gordes en het charmante Saint-Paul-de-Vence. Hier kun je genieten van smalle straatjes, historische gebouwen en adembenemende uitzichten.

Wil je het liefst zorgeloos genieten van een voorjaarsvakantie in Europa? Zorg er dan voor dat je naast je reguliere pinpas ook een creditcard op zak hebt. Deze kan goed van pas komen tijdens het huren van een auto, boeken van een accommodatie of het bestellen van museumkaartjes of eten. Niet in alle Europese landen zijn ze bekend met de pinpas waardoor het soms een stuk lastiger is om te betalen. De creditcard staat bekend om zijn wereldwijde betaalmogelijkheden en fijne bijkomende voordelen zoals in sommige gevallen ook een automatische reisverzekering.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg