Wat is natupol bestuiving?

Date:

Deel bericht:

Natupol-bestuiving is een vorm van bestuiving waarbij gebruik wordt gemaakt van hommels als bestuivende insecten. Hommels zijn bijzonder efficiënte bestuivers en worden vaak gebruikt in de landbouw en tuinbouw om gewassen te bestuiven. Dit wordt ook wel professionele hommelbestuiving genoemd.

De hommels worden in speciale kasten gehouden en vrijgelaten in kassen of velden waar gewassen zoals tomaten, paprika’s, aardbeien en bessen worden geteeld. De hommels bestuiven de bloemen van deze gewassen door stuifmeel van de mannelijke bloem naar de vrouwelijke bloem over te brengen, wat leidt tot een betere vruchtzetting en dus een hogere opbrengst van de gewassen.

- Advertisement -

Natupol-bestuiving onderscheidt zich van andere vormen van bestuiving doordat het natuurlijke gedrag van hommels wordt gebruikt om de bestuiving te optimaliseren. De hommels worden niet gedwongen om te bestuiven, maar worden gestimuleerd om hun natuurlijke gedrag te vertonen. Dit resulteert in een betere bestuiving en een hogere opbrengst van gewassen, terwijl het gebruik van pesticiden en andere chemische middelen kan worden verminderd.

Wat is het verschil tussen natupol en natupol booster

Natupol en Natupol Booster zijn beide producten van Koppert Biological Systems, die worden gebruikt voor hommelbestuiving in de land- en tuinbouw. Het belangrijkste verschil tussen beide producten is dat Natupol Booster een geconcentreerde versie is van Natupol en een hogere dichtheid van hommels bevat.

Natupol is een hommelkolonie die speciaal is geselecteerd en gekweekt voor de bestuiving van verschillende gewassen. Het bestaat uit een bepaald aantal werksters, darren en een koningin en wordt geleverd in een kartonnen doosje. Natupol wordt gebruikt voor de bestuiving van gewassen zoals tomaten, paprika’s, aardbeien, bessen en andere gewassen die bestoven worden door hommels.

Natupol Booster is een versterkte versie van Natupol en bevat een hogere concentratie van hommels. Het wordt geleverd in een kartonnen doos met een hogere dichtheid van hommels dan Natupol. Natupol Booster wordt voornamelijk gebruikt voor gewassen die extra bestuiving nodig hebben, zoals gewassen die in grote kassen worden geteeld, of gewassen die zich in een moeilijke omgeving bevinden.

Kort samengevat is Natupol een hommelkolonie die gebruikt wordt voor de bestuiving van gewassen, terwijl Natupol Booster een geconcentreerde versie van Natupol is, met een hogere dichtheid van hommels en vooral wordt gebruikt voor gewassen die extra bestuiving nodig hebben.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

4 redenen waarom bergwandelen steeds populairder wordt onder de jongeren

In de afgelopen jaren is bergwandelen steeds populairder geworden onder jong en oud. Het is interessant om te...

Hoe lang gaan kunstplanten mee?

Kunstplanten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Ze brengen groen in huis zonder dat...

Do’s en don’ts voor de Rotterdamse ondernemer

Als ondernemer in Rotterdam of in de omgeving van deze grote stad wil je natuurlijk dat jouw bedrijf...

Een tas vol mogelijkheden: geschenken die echt impact maken

Met de overvloed aan keuzes is het vinden van een relatiegeschenk gemakkelijker geworden voor bedrijven. Maar hoe vindt...